5 carti pe care trebuie sa le citesti

O carte culta, clasica care traverseaza anii si epocile,care te pune pe ganduri, care iti da fiori, care te face sa razi sau sa plangi… literatura este fara doar si poate creatoare de emotii.

Carti clasice, capodopere, pe care adori sa le redescoperi din nou si din nou… care sunt cele cinci carti pe care trebuie neaparat sa le citesti macar o data in viata?

1984 a lui George Orwell. O veritabila capodopera a stilului science-fiction, romanul 1984 a lui George Orwell este o referinta atunci cand vine vorba despre romanul de anticipatie. Este un roman modern si tulburator.

Mic dejun la Tiffany a lui Truman Capote. Adaptat pentru marile ecane in anul 1961, romanul Mic dejun la Tiffany a lui Truman Capote o are in prim plan pe Holly. Holly este frivola si excentrica si viseaza la o casatorie care sa ii faciliteze intrarea intr-o lume mai bogata, a luxului. Intra insa fara voia sa in probleme legate de trafic de droguri si isi va rata sansa de se casatori cu un brazilian.

Mandrie si prejudecata a lui Jane Austen. Aparuta in anul 1813, cartea Mandrie si prejudecata a lui Jane Austen este o carte care nu are cum sa se demodeze vreodata. Jane Austen vorebste aici despre cinci surori si face un tablou al societatii englezesti de la sfarsitul secolului XVIII. Persoanejele carismatice si amuzante, dar si primii fiori ai iubirii fac din acest roman un veritabil « must have » al literaturii.

  1. D. Salinger, De veghe in lanul de secara. Iata o carte care isi pastreaza prospetimea in ciuda trecerii timpului si care este inca foarte apreciata de catre adolescenti. Cu siguranta ca toata lumea s-a regasit si se va regasi in tot ceea ce povesteste protagonistul sau, Holden. Este povestea unui baiat pierdut si regasit care poate fi cititat atat de parinti cat si de copii.

Harry Potter, a lui J. K. Rowling. O veritabila saga, care merita sa i se acorde toata atentia pe casre o merita. Este o carte contemporana care a creat o revolutie si personajele si unversul din jurul Poudlardului sunt cu adevarat captivante. Un univers pasionant care trebuie sa fie descoperit neaparat.

Dar pentru ca cele mai frumoase carti nu ar putea sa fie rezumate doar la un top cinci, iata alte cateva recomandari mai pe scurt:

  • Napolen Hill, De la idee la bani, o carete excelenta cu sfaturi pretioase pentru a reusi in viata. Daca vrei sa descoperi cum te poate imbogati modalitatea in care gandesti, trebuie sa o citesti.
  • Alchimistul, Paulo Coehllo. Daca iti asculti inima, vei sti exact ce ai de facut pe acest pamant.
  • Secretul- Rhonda Bryne. Un secret care iti va transforma viata ta si a celor din jur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.