Afla cum sa ai succes in afaceri

Te-ai intrebat vreodata care diferenta intre cei care au succes si cei care esueaza in afaceri? Te-ai intrebat cum a ajuns Gabriel Comanescu sa faca parte din top 100 antreprenori romani? Daca Gabriel Valentin Comanescu, presedinele companiei GSP sau Grup Servicii Petroliere a ajuns in topul 10 al celor mai bogati romani din intamplare sau are ceva aparte de a reusit sa aiba succes in afaceri ?

Simplul fapt ca ai o idee geniala nu este de ajuns. Nici faptul ca iti doresti sa ai succes nu este de ajuns. Cum iti poti creste sansele de reusita? Care sunt ingredientele unei afaceri de succes?

Pasiune. Este esential sa faci ceea ce iti place si sa faci anumite lucruri din placere. Trebuie sa pui pasiune in tot ce faci. La urma urmei o alta fiinta umana, asemeni tie este cea care va beneficia de produsele si serviciile tale sau care investeste si doar cu pasiune poti atrage astfel de persoane. Trebuie sa gasesti satisfactie in activitatea pe care o desfasori.

Munca. Pentru a avea succes in afaceri trebuie sa muncesti mult. 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Prioritate. Trebuie sa privesti banii drept o energie proactiva care circula. Este important sa te detasezi de restul lucrurilor, sa iti stabilesti prioritatile si sa ramai concentrat asupra scopului tau.

Scrie un plan de afaceri. Trebuie sa ai un plan de afaceri bine pus la punct inainte de a porni la drum pentru a economisi timp si bani ulterior, pe parcursul dezvoltarii afacerii. Acest plan de afaceri te va ajuta cu siguranta sa clarifici conceptul de afacere si iti va oferi o harta generala pe baza careia vei investi in cresterea afacerii tale.

Cerceteaza piata.  Pentru fundamentarea planului de afaceri intocmit va trebui sa faci o cercetare a pietei. Pentru a-ti spori sansele trebuie sa devii expert in industria sau produsele pe care le livrezi in cazul in care nu esti deja.

Cunostinte. Trebuie sa stii de la bun inceput cine esti si ce vrei. Trebuie sa ramai fidel valorilor tale, dorintelor si instinctelor tale. Trebuie sa ti se ofere sansa sa devii ceea ce vrei sa devii.

Da dovada de profesionalism inca de la inceput. Tu, ca antreprenor esti cel mai bun agent de marketing pentru afacerea ta. Cu alte cuvinte, tot ceea ce faci si comunici trebuie, in mod obligatoriu, sa inspire profesionalism.

Aceste sfaturi nu iti vor asigura succesul in mod automat insa te vor ajuta sa iti pui pe picioare o afacere cu mai putin stres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.