Ai camere de supraveghere?

Daca stai la casa ar fi recomandat sa ai camere de supraveghere, nu se stie niciodata cand se intampla ceva, iar daca ai camere care sa filmeze totul, vei fi cu un pas inaintea hotilor. Furturile din casa sau din curte sunt tot mai frecvente, mai ales atunci cand nu e nimeni acasa. In acele momente hotii actioneaza cel mai usor, cand nu e nimeni acasa le vine foarte usor sa intre in casa si  sa fure cea ce gasesc de  valoare, iar cand se intoarce proprietarul constata ca mult bunuri au disparut. Nu e asa usor pentru politie sa prinda hotii, odata ce ei au fugit si nu i-a vazut nimeni, nu prea are cum sa dea de urma lor, neavand nici o pista sau vreun pont. Daca ai camere de supraveghere in casa, sansele sunt mult mai mari, poate filmeaza fata hotilor sau vreun semn distinctiv. Pe langa asta, daca cineva vrea sa fure ceva de la tine si vede ca ai instalate camere de supraveghere, sunt sanse mari ca acestia sa renunte, stiind la ce riscuri se expun.

Este o buna idee sa cumperi niste camere supraveghere exterior si sa ai un HDD mare care sa pastreze acolo toate inregistrarile. Din pacate, multe astfel de camere nu sunt calitative, adica imaginile nu se vad bine si nu le vine usor politistilor sa distinga ceva. Din pacate acelasi lucru se intampla si cu camerele de supraveghere din trafic, sunt de proasta calitate si nu se vad bine imaginile, mai ales noaptea. Din acest motiv, nu prea se pot afla multe lucruri despre un accident care este filmat de o camera proasta. Vreau sa spun prin aceste exemple, ca nu are rost sa investiti bani pentru a va cumpara camere video daca nu vreti sa luati ceva calitativ, care sa filmeze bine atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte, sa poti obtine imagini folositoare. Chiar daca pretul lor este mai mare si ai nevoie de HDD mare pentru a stoca filmarile, eu zic ca merita sa cumperi ceva calitativ. Daca as sta la casa mi-as instala inca din primele zile niste camere de supraveghere, mi-as cumpara ceva bun, ceva care pe timp de noapte sa poata filma bine.

Acum si-au cumparat foarte mult camere pe care le tin in masina, sa supravegheze traficul si drumul pe care merg, in caz de accident se pot folosi de acele filmari pentru a dovedi cine este vinovatul. Tot mai multa lumea a ales sa cumpere astfel de camere, mai ales strainii, in tarile unde accidentele sunt foarte frecvente. Sigur v-ati uitat cu totii la accidente pe internet, sunt multe compilatii cu accidente filmate de astfel de camere, unele chiar foarte amuzante.

O camera pentru masina costa in jur de 200 ron, sigur ca se gasesc si mult mai scumpe, dar cam aceasta este pretul mediu pe care trebuie sa-l platesti daca vrei sa filmezi drumul tau. Nu se stie niciodata cand vei surprinde ceva interesant pe camera, asa ca ar fi o buna alegere sa-ti cumperi una.

2 thoughts on “Ai camere de supraveghere?

  1. Bun articolul tau, insa am si eu niste completari de facut. Apelati totdeauna la specialisti, inainte de a lua o decizie. Vorba conform careia noi romanii suntem buni la toate nu ne ajuta deloc. Nici chiar in fotbal si politica 🙂 Dar mai ales aici. Asa ca pentru o minima protectie, recomand instalarea de sisteme de alarma la interior, suplimentate cu aceste sisteme video (exterior si interior). Primul sistem te anunta exact cand ai evenimentul si daca esti monitorizat de o societate specializata intervin ei, daca nu te suna pe tine si stii deja din timp ca sa intamplat ceva la tine acasa. Apoi mergi la sistemul video si cauti exact ziua, ora si minutul cu pricina si vezi ce sa intamplat exact. Fara sistemul de alarma, hotul intra, face ce vrea si daca tu vii acasa peste cateva ore, sau peste cateva zile(poate esti in concediu) deja este prea tarziu! Iar daca ti se fura ceva ce nu observi pe loc, e alta problema nu? Furtul se produce si tu nu stii de el, de aceea e bine sa existe sistemul de alarma in primul rand, apoi sistemul video ca si masura complementara sistemului de alarma. Succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.