Ai o casa calduroasa?

Pe timpul iernii cheltui o gramada de bani pentru caldura, multe sute de lei se duc lunar pentru a reusit sa iti incalzesti intreaga casa. Fie ca ai centrala pe gas, pe lemne sau soba, tot trebuie sa dai o gramada de bani pentru caldura. Cel mai convenabil ar fi cu o centrala pe lemne, va produce mai mult caldura si va fi mai eficienta. Toti pe care ii stiu ca au centrala pe lemne spun ca e mult mai eficienta decat o centrala pe gas si costurile finale sunt mai mici. O centrala pe lemne e scumpa, dar cheltuielile anuale sunt mai mici. Gasul este scump si nu prea mai e convenabil, daca stai la casa nu se merita sa ai o centrala pe gaz, cel mai bine investeti intr-o centrala pe lemne si astfel vei economisi pe viitor. Daca faci focul pe 2-3 ori pe zi cred ca e de ajuns incat sa-ti tina casa calda. Pe gaz ar fi o cheltuiala foarte mare sa incalzesti o casa intreaga, mai ales daca e una cu multe camere.

Poti economisi multi bani daca iti izolezi apartamentul sau casa. Acum cei mai multi si-au izolat casele, pentru ca astfel pot face o economie mare la caldura. Nu ii mai convine nimanui sa plateasca bani in plus la caldura, cand isi pot izola foarte simplu casa. Daca stai la casa sau la parter poti sa faci asta de unul singur sau cu ajutorul cuiva care se pricepe cat de cat. Nu e nevoie neaparat sa angajezi o firma care sa faca asta in locul tau. Daca ai banii necesari si nu vrei sa pierzi timpul, ar fi mai bine cauti pe cineva specializat in asta.

Daca ai nevoie de un certificat energetic Bucuresti poti apela la multe firme specializate in asta. Pretul pentru un astfel de certificat depinde de numarul camerelor a unui apartament sau a unei casei. Pretul incepe de la 200 ron pentru o garsoniera si se poate ridica la cateva sute sau mii de lei, depinde de dimensiunea cladirii.

Cu cat ai o performanta energetica mai mare a cladirii, vei cheltui mai putini bani pentru caldura. E bine sa faci in asa fel incat pierderile s fie minore, chiar daca nu vei reusi niciodata sa le elimini, poti reduce pierderile de caldura daca stii cum sa izolezi casa. Sunt pe internet multe sfaturi folositoare pentru asta, despre ce materiale sa foloseste, cum sa izolezi eficient, etc. Daca vrei sa-ti faci o casa ar trebui sa iei in calcul si acest aspect, de la bun inceput, astfel vei avea o contructie buna din punct de vedere energetic, iti va fi mult mai usor sa economisesti banii de caldura. Daca faci asta de la bun inceput nu va mai trebui sa te chinui dupa aceea sa izolezi casa.

Asadar, e important sa te gandesti de la bun inceput ce trebuie sa faci pentru o casa, iar daca ai deja o casa sau un apartament sa incerci sa faci investitii pe termen lungi, asa vei avea de castigat pe viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.