Alegerea scaunului pentru birou

Scaunul pentru birou trebuie tratat cu mai multa importanta decat este tratat in momentul de fata pentru ca acesta este utilizat de un numar foarte mare de persoane. Statul la birou sau in fata unui computer a devenit una dintre ocupatiile noastre, fie ca vorbim despre locul de munca avut sau despre faptul ca il utilizam si atunci cand suntem acasa. Pentru ca acest obicei este daunator pentru coloana vertebrala trebuie sa fim foarte atenti la ce tip de scaun pentru birou achizitionam. Criteriile de care trebuie sa tinem cont in momentul in care achizitionam scaune pentru birou sunt urmatoarele:

  • Daca modelul de scaun pentru birou pe care vrem sa il achizitionam este sau nu daunator pentru coloana vertebrala este cu siguranta cel mai important criteriu de care trebuie sa tinem cont atunci cand facem o astfel de achizitie.
  • Materialul din care este confectionat scaunul este un alt element foarte important ce trebuie avut in vedere pentru ca de acest criteriu nu depinde doar durata de utilizare a scaunului ci si cat de nociv este acesta pentru coloana vertebrala. Avand in vedere aceste lucruri trebuie sa fim foarte atenti la materialul din care este confectionat scaunul pentru birou pe care vrem sa il achizitionam.
  • Cu toate ca scaunele pentru birou suporta o greutate destul de mare este bine sa avem si acest detaliu in vedere in momentul in care achizitionam astfel de scaune.
  • Materialul din care este confectionat cadrul scaunului este un detaliu important pentru ca si de acest detaliu depinde durata de utilizare a scaunului pentru birou.
  • Daca scaunul poate fi reglat pe inaltime sau nu ori daca acesta este prevazut cu suport pentru picioare sunt alte doua elemente care din punctul meu de vedere trebuie respectate in momentul in care se achizitioneaza un scaun pentru birou.

In concluzie, avand in vedere ca petrecem din ce in ce mai multe ore pe scaunul pentru birou trebuie sa acordam o importanta mai mare scaunului pe care stam pentru ca acesta ne influenteaza starea de sanatate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.