American Gangster

american gangster

Un film din 2007 care m-a impresionat si am ramas uimit de faptul ca este o poveste reala si nu este doar un simplu film. Filmul prezinta povestea lui Frank Lucas, un afacerist care a adus droguri in America in anii 1970 si a reusit sa o vanda la un pret mult mai scazut decat pe piata, chiar daca era mult mai pura decat celelalte droguri care se puteau gasi la momentul actual.

Acesta a reusit sa introduca in tara o mare cantitate de droguri si asa a ajuns sa o vanda la un pret mai mic, avand o cantitate mare cumpara cu bani putini.

Frank Lucas a reusit sa faca o multime de bani dupa ce Bumpy, seful sau, a murit. El a invatat multe lucruri de a el, fiindu-i sofer mai multi ani.

Un detectiv, Richie Roberts s-a pus pe urmele lui pentru a opri traficul de droguri care avea loc in tara sa. Acesta era un detectiv cinstit pe care nimeni nu a reusit sa-l mituiasca, chiar daca au incercat si oamenii lui Frank Lucas. Richie a gasit intr-un portbagaj a masinii 1 milion de dolari si acesta i-a dus la politie, lucru pe care l-ar fi facut putini oameni.

Filmul are nota 7,8 pe IMDB si povestea prezentata este una foarte interesanta, asa ca ar trebui sa va uitati la film.

Chiar daca filmul este inspirat dintr-o poveste reala, nu toate aspectele acestuia sunt adevarate. In film Frank Lucas este prezentat ca fiind soferul lui Bumpy timp de 15 ani, dar in realitate Bumpy nu a avut nicioadata acelasi sofer timp de o perioada atat de lunga.

Povestea lui Richie cum ca ar fi dus la politie 1 milion de dolari este adevarata, lucru care m-a impresionat si inca ma intreb cine ar mai face asa ceva.

In film, heroina lui Frank Lucas este prezentata ca fiind 100% pura, dar in realitate aceasta a fost pura doar in proportie de 98%.

 

Citeste si :

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

5 thoughts on “American Gangster

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *