Anuntul salvator: “amanetam si cumparam ceasuri de lux”

Ati simtit vreodata ca nimic nu faceti bine si ca nimic nu merge? Asa am patit eu in ziua in care am fost anuntata de la firma ca am devenit somera. Prima luna am incercat sa ma resemnez, pana cand am vazut cat de mult trebuie sa cobor standardele. Banii pe care ii lasam bacsis pe oriunde mergeam am inceput sa ii adun cu sarguinta, iar vanzatorii nu imi mai zambeau ca in perioada mea de glorie. Pe masura ce luam maruntisul, zambetul le ingheta pe chip si au inceput sa nu ma mai cunoasca. La pranz, ma duceam din nou in mall si pasii ma conduceau firesc catre restaurantele bune, dar ma opream la usa.

Cu ce bani sa ma rasfat? Salariul urias de la firma zburase! Ajutorul infim de somaj nu imi ajungea pentru facturi si asa am ajuns sa ma imprumut de la rude si cunoscuti. Daca ati sti ce greu mi-a venit sa deschid gura si sa cer bani. Pana mai ieri veneau ei la mine si uitam sa ii mai cer inapoi, cand vedeam ca nu se ajung.

Acum dadeau din umeri, de parca ar fi uitat ca le-am intins mana, cand erau pe punctul de a se ineca financiar vorbind. Ceasul de lux era ultima relicva a trecutului meu prosper. Nu puteam sa il port, fiindca oamenii care imi dadusera din putinul lor, ar fi fost dezamagiti. Nu poti sa ai limuzina, ceas de aur la mana si sa te imprumuti la cei care au salariu minim pe economie! Eram in agonie a treia luna dupa disponibilizare, cand datoriile se strangeau si mi se promisese un post peste doua-trei luni.

Nu stiam cum sa fac, sa reusesc sa ma descurc. Zile intregi stateam la laptop si cautam posturi si oportunitati si intr-o zi, minunea salvatoare s-a produs. Am citit un anunt: “amanetam si cumparam ceasuri de lux” si am inteles ca izbavirea mea vine din mediul online. La ce imi trebuia mie ceas de lux, cand putea sa ma salveze si nu imi mai permiteam sa il port? As fi fost ca in proverbul:”Afara e vopsit gardul, inauntru leopardul”. Imprumut in banca, nu as fi vazut, in conditiile in care nu aveam adeverinta de salariat, deci nu eram solvabila.

In plus, stiu ce inseamna imprumut. Cel putin 10% din bani se intorc la ei de la inceput, apoi in timp achiti de trei-patru ori suma de care ai beneficiat. La Casa-amanet.com lucrurile stateau diferit, fiindca: -au un comision mic, pe care oricine si-l permite. La un imprumut de 1 000 de lei, la sfarsitul celor 30 de zile contratuale suma totala de plata este de 1090 de lei -nu exista comisioane sau alte taxe ascunse -banii se dau pe loc la amanetarea sau vinderea ceasului, fara alte documente si drumuri facute inutil -se ofera cel mai bun pret de pe piata -evaluarea bunurilor se poate face online, ca persoana interesata sa stie exact pe ce suma sa conteze. -operatorii de la casa de amanet respectiva ofera consultatii gratuite -pe site-ul casei de amanet gasesti o multime de informatii care sa te ajute, dar si stiri tip magazin deosebit de utile.

M-am bucurat ca toate operatiunile erau simplificate si ca rezolvam 70% din aceste probleme de la domiciliu, fiindca evaluarea se face online, consilierea si programarea online, de la ghiseu trebuia sa ridic banii. Sistemul de amanetare este mult mai eficient decat imprumutul bancar, din multe puncte de vedere.

Acesta este si diversificat, in sensul ca banca nu cumpara altceva de la clienti in afara de aur si valuta. La casa de amanet poti duce oricand si telefoane mobile, tablete, televizoare, fragmente din bijuteriile deteriorate, opere de arta de valoare, obiecte din platina si din argint si masini. In cazul in care nu reusesti recuperarea la sfarsitul perioadei contractuale, nu esti trecut pe lista neagra, ci bunurile tale raman in proprietatea casei de amanet.

Fara telefoane stresante, fara popriri pe salariu, daca ai asa ceva, totul se rezolva de la sine. Cea mai eleganta forma de imprumut m-a ajutat sa ies din impas. In prezent m-am reangajat si sunt mult mai prevazatoare. Investesc in lucruri de valoare, sa am ce amaneta, daca voi mai ajunge vreodata somera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.