Aplicatie Android pentru copii

Învăţarea alfabetului românesc cu FunABC

La moment, oriunde ne-am întoarce, ne întâlnim face to face cu tehnologiile moderne. Ele sunt utilizate în toate domeniile, inclusiv cel de învăţământ.

La baza învăţării stă jocul, iar el face ca însuşirea unei materii să aibă loc mai eficient.

Sunt multe metode de învăţare a alfabetului, iar cea mai corectă este cea care oferă învăţarea literelor pas cu pas. Pentru a nu plictisi copilul prin metoda clasică de învăţare a alfabetului, dezvoltatorii de soft au creat aplicaţia FunABC.

Aplicația poate fi vizualizată pe o tabletă sau smartphone cu sistem de operare Android.

Aplicația FunABC a fost concepută pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2-5 ani. Aplicația are o interfață simplă, ceea ce permite o navigare fără probleme. Nu se vor lansa multe ferestre, ceea ce înseamnă că copilul se va descurca singur pe tot parcursul jocului.

La lansarea aplicației pe ecran are litera ”А„ și cuvântul „Arici”, alături de ele apare mutrişoara unui arici, care zâmbeşte prietenos. La apăsarea animăluțul, se va auzi fosăitul lui; la apăsarea cuvântului, se va auzi pronunția sa. Fiecărei litere îi corespunde un animăluț. Amuzant sunt sunetele emise de fiecare animăluţ. Aplicația utilizează înregistrări reale din natură. Multor părinți le va fi curios să afle cum mormăie un urs, cum face Suricata, sau ciripește Qwetzal.

Literele pot fi listate în ordinea alfabetică sau selectate aleator. Listarea are loc prin intermediul butoanelor: înainte și înapoi, situate pe părţile laterale ale aplicaţiei.Aleator, litera dorită poate fi selectată din partea de sus a ecranului, după listarea întregului alfabet. După selectare, ecranul aplicaţiei se va actualiza.

Descărcarea aplicației se face de pe PlayMarket, acolo unde aplicaţia a fost înregistrată, și unde putem găsi toate update-urile aplicaţiei FunABC: https://play.google.com/store/apps/details?id=net.ejuk.funabc.  Altă metodă de căutare a aplicaţiei: se introduc cuvintele cheie în fereastra de căutare a PlayMarket-ului: Alfabet roman, FunABC, abecedar. Pe iconița aplicației FunABC va apărea un arici. După dubla apăsarea a iconiței va urma procedura standartă de instalare.

Aplicația FunABC este gratis.

 

foca girafa oita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.