As vrea sa ma mut…

Mi-ar placea foarte mult sa stau la casa, sa am o curte mare si alte conditii de viata. La bloc e foarte plictisitor si deranjant. Stai intr-un mic apartament cu vecini deranjati de orice faci. Eu am noroc in cazul vecinilor, nu mai am probleme, acum e mult mai bine. Cred ca e foarte rau sa stai intr-un bloc cu pensionari care cauta cearta intotdeauna. La casa e mult mai bine, nu ai grija vecinilor ca la bloc, ai spatiu mai mare si poti sa faci mult mai multe. Daca ai bani, poti sa iti faci o gradina de vis, sa ai diversi copaci, un gratar in gradina, piscina, foisor si multe altele, depinde cata imaginatie ai.

Pe timpul verii e foarte frumos sa stai in gradina, la umbra, nu ca la bloc cand mori de cald in apartament. Daca as avea posibilitatea de a ma muta la casa, acum as suna o firma transport bagaje si as pleca. Mi-as arunca cateva lucruri importante in masina si gata, nu am nevoie de prea multe. Mobila mai importanta pe care o am, adica biroul, 1-2 mese de care avem nevoie cu totii, patul, etc. Multi si-ar cumpara alta mobila, dar este posibil ca banii sa nu ajunga intotdeauna, asa ca si le iau pe cele actuale. Am multe idei pentru o casa, idei costisitoare, dar bune, din punctul meu de vedere. Mi-as face o piscina mare in spatele casei, pe care sa o pot acoperi iarna, astfel incat sa ma pot bucura de ea si in anotimpul rece. In fata as avea o gradina cu foisor si cativa copaci in jur. O mica livada nu ar lipsi, nici nu ar trebui sa lipseasca din gradina cuiva. Nu as avea nevoie de o casa prea mare, atat cat am nevoie, nu imi trebuie o vila cu 10 camera daca stai doar in una. Asa fac cei mai multi, isi construiesc o casa mare si stau doar in 3/4 din ea, restul fiind doar asa, sa dea bine la trecatori.

Mie imi plac casele din filmele americane, acele case din cartiere micute, aflate deseori langa padura. O casa mica, fara etaje, cu un livingroom mare si cateva camere. Sigur stiti despre ce vorbesc, sa stai intr-un astfel de cartier cred ca ar fi ceva de vis. Sa nu fii intr-un oras mare, sa ai liniste si pace.

Ce pot sa spun, deocamdata raman doar vise, e greu sa ajung sa stau acolo unde as vrea eu, sa imi fac o casa dupa bunul meu plac si sa am o viata asa cum imi doresc. Oricum, nu imi place sa renunt la cea ce vreau sa fac, chiar daca este posibil sa nu reusesc sa imi indeplinesc visele niciodata, ma pot adapta.

In concluzie, sa ai o casa dupa bunul tau plac, facuta dupa propriile idei sau intr-o zona preferata tie, ar fi ceva ideal pentru fiecare, din pacate cam greu, pentru ca majoritatea dintre noi vrem sa stam intr-o zona frumoasa, undeva la munte sau la mare, deci costurile sunt prea mari pentru a ne putea permite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.