Blogger DUBLU – Guest Post

Bine zicea cine zicea ca e destul de naspa sa ajungi precum cei pe care-I criticai. Ori poate ii injurai. Asta mi-a zis-o prima oara un amic, care initial ura fumatorii iar apoi s-a apucat de fumat. Deci a ajuns ca ei. Eu criticam pe cei ce sa laudau “eu sunt blogger DUBLU”. Si ce am ajuns? Blogger DUBLU . Si cat de curand voi ajunge triplu.

Iar aici nu ma refer la faptul ca-s cat 2 din punct de vedere fizic. Ci la faptul ca scriu, in acelasi timp, pe 2 bloguri. Sa va zic cum sta treaba. Si cu ocazia asta ma si prezint.

Emil Calinescu sunt, blogger din 2008. Initial am pornit pe blogspot, acel blog nu mai exista efectiv, are alta adresa si este folosit pentru altceva. Ma rog, abandonat. Prin septembrie 2008 mi-am facut insa blog pe wordpress. Care mai exista si acum. Initial m-am afirmat injurand (termenul poate fi luat si la propriu, dar si la figurat) niste colege(colegi) ori foste college. Eu tocmai terminasem facultatea si eramla master. Colegii respective erau inca in acea cladire, la mastere separate. Ulterior constatasem ca nu e bine ce am facut, ca parca nu trebuia sa fac asta. Dar cum zicea un tiz d-al meu, George Calinescu, si anume ca numai boii sunt consecventi, am mers mai departe pe drumul meu. Si am tinut-o asa cativa ani buni. Aveam blog, dar era mai mult cu circuit inchis.

La un moment dat a venit declick-ul. Am descoperit (habar n-am cum, nu-mi mai amintesc) grupurile facebook de bloggeri. Am interactionat cu cativa. Am inceput sa particip la intalniri blogosferice, la conferinte. Am fost nominalizat la RoBlogFest si chiar la WebStock. Au inceput sa vina firav si niste bani, asa, cat pentru o bere.

Si ma tot batea lumea la cap: IA-TI DOMENIU IA-TI DOMENIU! Eu nimic. DACA IMI MERGE BINE PE ASTA, DE CE MI-AS LUA? Pana intr-o zi cand wordpressul nu m-a mai suportat si mi-a inchis blogul. Ala gratuit. Incalcasem regulile de advertising. Pe romaneste: pusesem un banner de neam prost de la un site cu marketing afiliat. Mi-au re-deschis blogul dupa ce le-am sters bannerul. Dupa 5 zile mi-am cumparat domeniu.

Un domeniu profi: EmilcalinescU.EU . Nu e .ro ca tot romanu, e .EU, nu ca sunt mare European, doar ca E si U sunt prima, respective ultima litera. E, asta da explicatie (doar nu vreti sa stiti ca era gratis in optiunea mea de hosting? E irelevant asta).

Si ma decisesem: gata, cel vechi e istorie. Nu-l sterg, n-am de ce, dar il las acolo pentru trecut. Prezentul e blogul meu cel nou.

Pana la update-ul de pr din noiembrie. Cand, surpriza: PAGE RANK 4! Uau, asta da surpriza. Si intre timp ma tot gandeam si ma tenta: bai, daca mi-as mai face inca un blog? Treaba e decisa: pe 29 noiembrie apare MINUNAT.EU . Dar pana atunci ma tot gandeam: CE SA FAC CU BLOGUL VECHI? Il nisez, dar pe ce?

Si mi-am dat seama: STUDENTUL MINUNE SCRIE? PAI S-O ARDEM STUDENTESTE! Si despre studentie scriu vere. Studentesti, scolaresti. Si incepe sa-mi placa al dracului de mult. Parca vad ca o sa ma invite la cine stie ce evenimente pentru al vechi si nu pentru asta nou.

Acum ceva impresii:

1. Nu e asa greu sa ai 2 bloguri. Oricum scriu ca nebunul, asa ca daca am 5 articole pe un blog sau 3
pe unul si 2 pe altul, in fond e tot aia, nu? Tot 5 sunt.
2. Incepe sa-mi placa ideea cu nisarea. Acum sunt mai atent la stirile legate de studentie. Parca ma
simt obligat sa le urmaresc mai mult (ori cele legate de scoala, nu neaparat studentie).
3. Sunt curios cum o sa fie cand voi avea 3. Si daca ma enervez, mai fac unul. Asa, de antrenament.

Apropo de bloage, sa va zic de guest-post ? Pai sa va zic. Mi-a venit initial ideea pe blogul vechi, aveam martea zi de guest-posting. Facui blog nou, mutai martea ca guest-posting day pe blogul nou. PE blogul vechi aveam un mic record: am rezistat 3 luni cu bloggeri de fiecare data noi la rubrica mea. Pur si simplu 3 luni nu s-au repetat oamenii. Apoi am vazut ca e imposibil, asa ca am scos regula. Dar orisicum. Acum accept guest-post pe blogul nou si le public marti. Dar de cateva zile mi-am zis: hai sa guest-postuim si studenteste! Asa ca cine doreste si cine pofteste s-o arda studenteste, il astept la mine peblog. NICI NU STIE CE PIERDE!

Ah, da: din 29 noiembrie il astept si pe MINUNAT.eu. Oricand e bine-venit un guest-post minunat, nu-I asa?

Cati dintre voi se pot lauda cu apelativul BLOGGER DUBLU? Pe bune, nu va simtiti … DE 2 ORI MAI
BLOGGERI? Incep sa simt asta din ce in ce mai mult…

Cam atat. Sper ca nu v-am ametit de tot.

Salutari DUBLU-bloggosferice de la un blogger DUBLU! Si va astept la un dublu guest-posting pe toti. Cand voi fi de 3 ori blogger atunci lucrurile se vor complica 😀 Sa nu ziceti ca nu v-am avertizat!

Citeste si :

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

3 thoughts on “Blogger DUBLU – Guest Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *