Bogati si saraci – Guest Post

Cei bogati sunt mereu cu un pas inaintea celor saraci, dar nu si pe lumea cealalta. Poti avea bani, dar uneori banii nu aduc fericirea ci doar bunuri materiale. “Am invatat ca, in viata, important nu este ce ai, ci pe cine ai!” Octavian Paler

Salut, sunt de pe www.buculesei.eu si ma numesc Stefan Silviu Buculesei, iar subiectul ales pentru guest-postul de astazi este despre oamenii bogati si saraci.

Dupa parerea mea bogatii sunt clasati pe doua categorii, cei bogati si credinciosi cu frica de Dumnezeu si cei bogati, laudarosi, barosani, nesimtiti si fara credinta.

Bogatii fara frica de Dumnezeu, cat de multe avutii vor avea, in afara de bunuri materiale si financiare nu vor avea niciodata parte de liniste, fericire si o viata mai buna in lumea de dincolo. In general persoanele bogate sunt respectate, au prioritate ( un exemplu este atunci cand stai intr-un spital sau in alta parte, unde trebuie sa scoti teancu de bani ca sa ai servicii de calitate superioara, ingrijire si multa atentie, pe cand cei saraci nema asa ceva). Acesti bogati au uitat de unde au plecat, sau poate s-au nascut intr-o familie bogata, iar cu o asa mama si tata nu au avut de unde invata sa vada ce inseamna sa fii sarac (din punct de vedere financiar).

Oamenii instariti, care ajuta aproapele, au incredere in Dumnezeu, doneaza obiecte materiale, de-ale mancarii etc., si nu se lafaie cu averea sa, eu ii incadrez in categoria bogatii cu frica de Dumnezeu. Sunt rare persoanele acestea insa, conteaza ca exista si poate se v-a largi aceasta categorie de persoane.

Daca luam cativa oameni bogati si saraci si ii vom interna la un spital din Romania (normal), vom vedea ca aceste categorii de persoane au asistenta medicala diferita si sunt altfel ingrijite, in functie de bacsisul pe care-l lasi in buzunarul doctorilor si asistentelor. Bogati si saraci fiind, ei vor avea si au o soarta diferita in majoritatea cazurilor din Romania. Acum nu stiu daca in afara cei bogati si saraci au acelasi statut sau daca sunt si acolo cazuri in care bogatii au prioritate fata de cei saraci.

Ce conteaza daca ai tu vile cu 2 sau 3 etaje, masini scumpe, bijuterii sau stiu eu alte lucruri, odata tot vei muri si oricare din noi vom muri, insa tu vei ajunge in alta parte (bineinteles daca ai facut fapte rele) iar ceilalti cu frica de Dumnezeu vor ajunge aproape de El. Cui vei lasa ? In groapa cu tine nu ai cum sa o iei, si daca ai lua bijuteriile degeaba, e ca si cum le-ai ingropa, nu te mai satisfac bijuteriile sau banii dupa ce mori.

Multumesc gazdei pentru acest articol oaspete. Va astept si la mine cu un guest-post. Seara faina

 

Citeste si :

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

5 thoughts on “Bogati si saraci – Guest Post

  1. Daca nu iti este frica de ceva, iti este frica altceva si tot asa, deci eu cred ca toti suntem la fel.
    De ce spun asta?
    Toti sufierim, deci toti suntem egali…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *