Boneta medicală, o parte esențială a ținutei medicale – ce să alegi de sezon?

Boneta medicală este o parte esențială a ținutei chirurgilor, asistentilor medicali și a medicilor stomatologi. Ajută la reținerea părului și a particulelor pielii pentru a menține un câmp de operare curat și sănătos. Majoritatea personalului medical folosește bonete medicale de unică folosință, dar utilizarea de bonete medicale din țesătură este în creștere. Într-adevăr, bonetele din țesătură au multe avantaje.

De ce să porți o bonetă de țesătură?

În primul rând, boneta medicală din țesătură este mai igienică decât cele de unică folosință. În 2017, Colegiul American de Chirurgi a publicat un studiu realizat de Dr. Troy Makel. Acesta din urmă, împreună cu echipa sa, a efectuat mai multe operațiuni testând diferite articole de acoperit capul: bonete din țesătură și bonete de unică folosință. După fiecare intervenție, calitatea aerului și depunerile de particule și bacterii au fost analizate. Astfel, conform rezultatelor observate de Dr. Makel, bonetele medicale din țesătură ar reduce răspândirea microbilor în mediul de operare.

Un alt avantaj semnificativ al bonetelor din țesătură este confortul! Aceasta este o caracteristică importantă atunci când știi că operațiile pot dura câteva ore și că medicii trebuie să facă mișcări în condiții optime pentru a nu fi distrași. Într-adevăr, chirurgii se plâng adesea de bonetele de unică folosință care sunt incomode și irită scalpul din cauza tratamentelor utilizate pe țesăturile de unică folosință. Cu toate acestea, bonetele medicale din țesătură evită acest dezavantaj datorită țesăturii lor din tercot moale și respirabil, care previne transpirația și iritarea, în special pe vreme caldă. În plus, bonetele din țesătură țin bine părul datorită șnururilor care sunt legate în partea din spate a capului.

În cele din urmă, aceste bonete medicale din țesătură iti permit să adăugi o notă elegantă și distractivă ținutei tale medicale. Într-adevăr, dacă ierarhia ta îți impune constrângeri la nivelul uniformei tale medicale, boneta din țesătură este o modalitate bună de a ieși în evidență și de a aduce o notă de culoare și originalitate ținutei tale.

Cum să alegi boneta medicală potrivită?

Boneta chirurgicală este o îmbrăcăminte medicală importantă și face parte din echipamentul individual de protecție. Aceste bonete sunt utilizate pentru a preveni germenii și microbii, care își au originea în părul sau scalpul personalului.

Un accesoriu esențial într-o sală de operații sau un cabinet stomatologic,  capacul chirurgului prezentat în principal în forma sa de unică folosință este din ce în ce mai ales în țesături. Servind pentru a preveni contaminarea câmpului operațional de către microorganisme, boneta medicală este acum disponibilă în diferite culori și forme și le poți adapta în funcție de sezon.

Când operezii, asiști un chirurg sau tratatezi un pacient, trebuie să te concentrezi la munca ta. Inutil să spunem, prin urmare, că boneta medicală trebuie să fie confortabilă.

Spre deosebire de bonetele de hârtie de unică folosință, bonetele medicale din țesături trec neobservate. Șnururile de legat oferă o potrivire perfectă în jurul capului, păstrând în același timp părul perfect sub bonetă.

Boneta medicală din tercot permite, de asemenea, o bună circulație a aerului, care previne transpirația și senzația de disconfort pe timp caldură.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.