Cand iti pregatesti casa pentru iarna?

Acum a trecut iarna, a venit caldura, asa ca nimeni nu se gandeste la viitoare iarna, la gerurile care vor venit odata cu ea. Iarna aceasta a fost linistita, au fost zile in care nu prea puteai sa iesi afara din casa pentru ca era prea frig, mai ales seara, dar nu a fost asa tot timpul. In comparatie cu celelalte ierni, pot sa spun ca aceasta nu a fost o iarna grea, cel putin nu in zona mea. Am vazut la televizor si judete in care au fost zapezi mari si temperaturi foarte scazute, cea ce nu este deloc placut pentru locuitorii zonei.

Din acest motiv, este bine sa ne interesam din timp cu privire la cea ce trebuie sa facem casei noastre pentru a fi mai cald. In lunile de vara este cel mai bine sa angajezi o firma pentru izolatii termice, daca te prinde frigul si vrei sa faci asta, nu vei mai avea timp, asa ca vei mai indura o iarna care poate fi grea. Era o vorba “cumpara sanie vara si caruta iarna”, iar dupa parea mea este ceva care trebuie respectat. E bine sa ne pregatim din timp pentru cea ce urmeaza, pentru ca este mai bine sa stii ca ti-ai rezolvat treburile, asa vei putea sta linistit. Este vorba si de preturi, pe timpul verii vor costa mai putin sa iti faci niste¬†proiecte termice, decat daca le-ai face iarna. Stiu ca banii sunt foarte importanti pentru toti, iar daca este vorba de economisire ar trebuie sa ne gandim cu totii la asta, nu strica niciodata niste bani in plus.

Facturile la gaz pe timpul iernii pot depasi cu mult posibilitatile noastre, mai ales daca nu avem casa izolata cum trebuie, asta va duce la pierderi de caldura, deci vom da mai multi bani companiilor care ne aduca gaz in casa si sunt sigur ca nimanui nu ii convine acest lucru.

La mine in camera este izolat peretele de afara si pot sa spun ca se cunoaste. Este mult mai cald decat in restul casei, iarna tin cateva ore caloriferul deschis dupa care nu mai este nevoie, facandu-se o temperatura confortabila foarte rapid.

In concluzie, trebuie sa ne gandim la ce facem iernile viitoare, pentru a scadea facturile la gaz si pentru a avea o temperatura mai mare in casa, confortul fiind foarte important pentru toti. Daca nu ai confort nu e placut deloc, pentru mine este foarte important sa ma simt bine in casa, sa am un anumit nivel de confort, incat sa fiu multumit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.