Candidatul potrivit pentru un tratament de succes

Implantul dentar este una dintre opțiunile de tratament de succes, atunci când vine vorba despre candidatul potrivit.  Prin intermediul unei selecții atente și adecvate, pacientul poate beneficia de o rată de succes a tratamentului cu implanturi dentare de 98%. Cu alte cuvinte, reușita este extrem de predictibilă atunci când tratamentul este realizat corect, după reguli și protocoale clare, fără a se recurge, însă, la compromisuri.

Care sunt, totuși, factorii care ar putea influența reușita unui astfel de tratament?

– Zonă cu volum osos inadecvat;

– Prezența bolii parodontale

– Ocluzie dereglată

– Stare de sănătate predominant degradată

– Fumatul, la care se adaugă tipul de țigări folosite, respectiv numărul acestora

– Anumite medicamente administrate, mai ales pe o perioadă foarte lungă de timp

– Boli ale metabolismului osos sau colagenaze

– Administrarea cronică de anticuagulante, care subțiază sângele

– Nivelul ridicat de colesterol

– Nivelul scăzut de vitamina D

– Diabetul necontrolat

– Iar nu în ultimul rând, se pune problema tratamentelor pentru cancer, tratamente cu citostatice, chinetoterapia, respectiv radioterapia

Acești factori, însă, nu vor împiedica inserarea implantului, dar pot întârzia sau chiar amâna realizarea procedurii, până în momentul gestionării și rezolvării problemelor de sănătate.

Un exemplu ilustrativ în acest caz ar fi acei pacienți cu os maxilar insuficient. În cazul acestora, în locul de implantare este necesară o adiție osoasă înainte de inserarea implantului dentar. Spusă într-un mod idferit, această ideea ar rezida în faptul că, odată cu pierderea dintelui sau chiar a dinților, locul respectiv, adică cel de pe osul maxilar, începe să se degradeze, tocmai pentru că nu mai primește stimuli la care să reacționeze. Acest proces aduce cu sine și dezavantaje pentru dinții vecini și cei opuși, care încep să se deplaseze înspre golul lăsat de pierderea dintelui/dinților, iar mușcătura începe să se modifice prin dezechilibrarea ei.

În acest caz, inserarea unui implant dentar ar transforma tratamentul într-un total eșec.

De asemenea, este extrem de importantă și clinica la care apelezi pentru un astfel de tratament. Sfatul meu este acela de a te documenta foarte bine înainte de a face o decizie, iar dacă acest moment ți se pare a fi unul greu, permite-mi să vin cu o recomandare, una care îți va fi de folos și te va conduce spre un tratament de succes.

Apelează la specialiștii clinicii Cris-Smile, o clinică de succes care se remarcă prin reușite repetate și tratamente realizate la un nivel calitativ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.