Care sunt contraindicatiile implantului dentar? Afla tot ce trebuie sa stii!

Dentitia ta e afectata? Ai unul sau mai multi dinti lipsa si deja ti-ai pierdut increderea in tine? Poti apela la procedura de implant dentar in Bucuresti. Ei bine, ar trebui sa stai linistit pentru ca nu esti singura persoana care se confrunta cu aceasta problema. Mai devreme sau mai tarziu, din cauza anumitor factori, dentitia se deterioreaza si de multe ori sfarseste prin a pica. Mai sunt unele cazuri si in care dintii sanatosi pot cadea din cauza unor probleme ale gingiei. Totusi, tehnica moderna a adus in ultimii ani implantologia si in Romania. Implantul dentar este o interventie de natura chirurgicala prin intermediul careia se reproduce un dinte sau mai multi asemanatori ca forma si structura a celor naturali. In cazul in care te gandesti sa iti faci si tu un implant dentar, iata ce ar trebui sa stii:

Analize necesare pentru implantul dentar

Inainte de a incepe operatiunea de implantologiei, este important sa prezentati medicilor implantolofi din clinica Cris Smile examenele medicale solicitate de catre ei, acestea avand rolul de a dovedi faptul ca sunteti sau nu pacient apt prin rezultatul unor analize. Iata care sunt acestea:

  • Colesterol
  • Glicemie
  • Timpi de sangerare
  • Hemoleucograma
  • Timpi de coagulare
  • Acid uric
  • Uree
  • VSH

Exista totusi si probleme care pot aparea pe parcursul implantului dentar, iar acestea au legatura de obicei cu igiena deficitara a pacientilor. Pacientii trebuie sa stie ca pentru a pastra un implant in gura trebuie sa aiba grija si sa isi curate zilnic gingia si dantura. De asemenea, pacientii care poarta implanturi trebuie sa mearga o data la 6 luni la medical stomatolog pentru o evaluare periodica a acestora, dar si pentru igienizare. Principala cauza care determina complicatiile in cazul implanturilor dentare este igiena dentara.

De asemenea, exista contraindicatii  absolute in cazul pacientilor care au diabet, sunt uremici, bolnavi cardiac, sufera de rheumatism articular acut, sunt hipertensivi, au boli de sange, sunt bolnavi iradiati sau au alte boli cornice.

Exista si contraindicatii relative precum starea de graviditate sau lactatia, osteoporoza in forme usoare, boli cardiac compensate, diabet in forme usoare, rheumatism articular acut, alergie la unul din materialele folosite, nevralgie esentiala de trigemen sau bruxim deoarece acesta contraindica folosirea ceramicii in lucrarile proteice.

In plus, exista cazuri si in care mai pot aparea si alte contraindicatii. De exemplu, persoanele care au parodontoza intr-un stadiu avansat nu se potrivesc atat de bine unui implant dentar deoarece gingia este mult prea slaba si mult prea moale pentru un implant dentar, fapt ce ar putea genera respingerea implantului. In astfel de cazuri, se urmeaza tratamente speciale, la indicatiile medicului implantolog pentru a se decide daca este potrivita sau nu alegerea implantului dentar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.