Cartela demagnetizata – ce pot sa fac?

Cu siguranta ai patit si tu acest lucru: intr-o buna zi, din senin, chiar daca ai abonament la una din retelele de telefonie din Romania, te trezesti pur si simplu fara semnal la telefon, accesul cartelei tale SIM la retea fiind restrictionat definitiv. Prin urmare, nu mai poti folosi cartela SIM, nu mai poti efectua sau primi apeluri ca pana acum, nu mai poti trimite mesaje text… speri ca este vorba doar de o cadere temporara a semnalului retelei insa constati ca ceilalti utilizatori nu intampina aceasta problema…ce e de facut in aceasta situatie? Ori suni de pe un alt telefon la relatii cu clientii ori dai fuga la cel mai apropiat dealer Orange sau Telekom.

Odata ajuns aici, ti se spune ca ti s-a demagnetizat cartela. Dar care sunt motivele pentru care se demagnetizeaza o cartela SIM? Cartelele folosite in telefonia mobila nu au o durata lunga de viata, media ar fi in jur de doi ani chiar daca sunt romani care inca nu si-au schimbat cartela desi o folosesc de ani buni. Operatorii de telefonie, Orange in special, nu dispun de un protocol bine pus la punct in asemenea cazuri. In momentul in care un client se confrunta cu o astfel de problema, raspunsul este simplu, s-a demagnetizat cartela. Insa, in realitate, o cartela SIM este electronica, nu este magnetica sau electromagnetica, nu prea are cum sa se demagnetizeze din cauza exploziei solare, motiv invocat mai nou.

Orange era singurul care schimba cartela magnetizata gratis. Insa, in ultima vreme, cei care se confrunta cu aceasta problema sunt « obligati » sa isi faca un abonament de minim sase luni. Ceilalti operatori de pe piata schimba cartela contra unei sume de bani. Fara sa mai punem la socoteala faptul ca trebuie sa stii o multime de informatii cu privire la cartela respectiva: cand ai cumparat-o, cand ai activat-o,  ce extraoptiuni ai activate, daca mai aveai credit pe cartela, cand ai efectuat ultima reincarcare, etc…o adevarata bataie de cap demagnetizarea asta.

In cazul in care intampini si tu o astfel de problema trebuie sa ai asupra ta buletinul si desigur cativa banuti, depinde de operator sau daca ai abonament sau cartela pre-pay. Ce parere aveti despre aceasta demagnetizare? Sa fie vorba de blocarea aleatorie a unor utilizatori pentru a-i determina sa isi faca abonamente? Ca prea multe cartele SIM se blocheaza deodata din senin…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.