Cascada Cailor

Intotdeauna mi-au placut cascadele, chiar daca pana acum nu am avut ocazia sa vad nici una prea spectaculoasa, necalatorind prea mult, pentru moment. Pe viitor am in plan sa vizitez cat mai multe obiective turistice din tara, pentru mine este un obiectiv important, dar ramane de vazut cum voi putea face asta.

cascada cailor

Cascada Cailor este situata in partea de Nord-Est a Muntilor Rodnei, aproape de statiunea Borsa, o cunoscuta statiune montana din Romania. Apa cascadei provine dintr-un circ glaciar si se afla la 1300 de metri. Este cea mai mare cascada din Romania, avand o cadere de apa de 90 m, in mai multe trepte.

Cascada are si o legenda, ca multe alte locuri din tara. Se presupune ca zona era perfecta pentru ca localnicii sa isi tina caii. Ursul mai incerca din cand in cand sa iti caute de mancare, iar caii localnicilor erau perfecti, dar nu era prea usor pentru el sa-i prinda intr-un loc deschis, asa ca ii atraga la cascada. Animalele nu aveau ce sa faca, singura varianta era sa se arunce in cascada, iar de atunci numele a ramas de Cascada Cailor.

 

Citeste si :

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

2 thoughts on “Cascada Cailor

  1. Am mers de multe ori acolo, e foarte aproape de mine si e fantastica. Vara trecuta am mers de doua ori cu bicicleta, anul asta vreau sa imi intrec recordul 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *