Cat de mult dormi?

Este foarte important sa ne odihnim, in general dormim cu totii cate 7-8 ore pe noapte. Cam atat de mult dorm si eu, in general 7 ore, pentru ca ma culc la 12 si la trezesc la 7 dimineata, pentru a ma duce la scoala. Dupa 7-8 ore de somn ma simt destul de bine, dar seara sunt foarte obosit. Pe la ora 10 ma ia oboseala, dar stau mai mult pentru ca trebuie  sa-mi termin treaba, pe care nu o fac niciodata in timpul zilei, avand alte activitati atunci.

Inainte, 8 ore se somn cica ar fi fost de ajuns pentru a fi odihnit a 2-a zi, dar din ce am citit pe internet, unele studii mai recente ar arata altceva. Un somn de 30 de minute la fiecare 4 ore, ar fi mult mai odihnitor daca ai dormi 8 ore intr-o noapte. Personal, tind sa cred asta, dormind mai des cate putin, te vei relaxa si vei fi mai odihnit. Din ce am inteleg, noi ne odihnim cel mai mult in fazele Rem, adica atunci cand visam. Studiile arata ca nu visam prea multe ore pe noapte, motiv pentru care daca dormim de mai multe ori intr-o zi, vom visa mai des, deci ne vom odihni mai mult.

Din pacate, nu poate toata lumea sa doarma din 4 in 4 ore, pentru ca fiecare are un servici, scoala, poate altii au copii, nu au cum sa doarma cate 30 de minute la fiecare 4 ore.

Citeste si :

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *