Cat de pregatita este masina ta pentru iarna?

Odata cu aparitia sezonului rece trebuie sa iti pregatesti masina pentru intampinarea iernii. Frigul iti va solicita mult mai mult masina decat in mod normal. Fie ca o folosesti zi de zi pentru a merge la munca, fie ca vrei sa pleci cu masina personala intr-o vacanta la munte, masina ta trebuie sa fie pregatita de iarna. Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi.

Schimba cauciurile de iarna. putini sunt soferii care constientiteaza cat este de important sa isi echipeze masina cu cauciucuri de iarna. O anvelopa de iarna buna te va ajuta sa franezi, sa rulezi cu usurinta pe zapada sau gheata. De aceea, cel mai bine ar fi sa stii care sunt cele mai bune cauciucuri pentru a-ti echipa masina pentru infruntarea iernii. Anvelope iarna 195 65 r15 trebuie sa fie inscriptionate cu initialele M&S. Prin urmare, in momentul in care vrei sa achizionezi  anvelope iarna 195/65 r15 la cel mai bun pret, trebuie sa cauti din timp pentru a te asigura de faptul ca iei cea mai buna decizie. Cauciucuri de iarna 195/65 r15 se gasesc in magazine online sau pe situri de anunturi la cele mai bune preturi. In momentul in care vrei sa achizitionezi 195 65 r15 iarna consulta piata si cauta review-uri pentru a face cea mai buna alegere. Poti gasi foarte usor anvelope de iarna 195 65 r15 pe Autohut.ro, la preturi convenabile.

Doteaza-te cu lanturi de zapada. Lanturile de zapada sunt obligatorii in cazul in care urmeaza sa calatoresti in zone mai periculoase, zone in care zapada este mai mare. In cazul in care calatoresti la munte cu masina personala lanturile sunt obligatorii.

Decide daca masina are sau nevoie de o revizie. Fa o revizie a masinii inainte de aparitia iernii deoarece iarna este o perioada in care masina este mult mai solicitata decat pe timp de vara. Investeste din timp pentru a evita eventuale probleme mecanice mai costisitoare.

Achzitioneaza o racleta si asigura-te ca parbrizul este protejat. Acopera parbrizul cu o folie de plastic sau cu o patura pe timp de noapte. Astfel, nu vei mai fi nevoit sa iti cureti in fiecare dimineata stergatoarele iar precipitatiile nu vor mai ingheta pe parbriz. Racleta are drept scop indepartarea zapezii topite si inghetate pe parbrizul masinii.

Solutiile speciale. Exista solutii speciale pentru dezghetarea incuietorilor si a geamurilor sub forma de spray. Extrem de utile ambele dupa o noapte geroasa.

Verifica acumulatorul inainte de sosirea iernii pentru a nu avea suprize neplacute. Daca nivelul lichidului electrolitic este scazut acesta se va completa.

Tu ti-ai pregatit corespunzator masina pentru iarna?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.