Cat face 6:2(1+2)?

Cred ca ati vazut toti pe Facebook imagini cu aceasta operatie la matematica. Multi cauta “cat fac 6/2(1+2)” pentru ca nu stiu exact cum se rezolva.La comentarii toti postau diferite raspunsuri, cele mai populare fiind 1 si 9. Raspunsul corect este 9, sa va arat si de ce.

Deci, 6/2(1+2) face 9, sa va arat cum se rezolva. Facem intai ce este in paranteza, 1+2=3. Acum va fi asa: 6:2(3). Ordinea efectuarii operatiilor ne spune ca trebuie sa rezolvam de la stanga la dreapta, deci 6:2=3, urmand sa ramana 3(3), mai exact 3*3, care este egal cu 9.

Multi au facut altfel, au inmultit prima data 2(3), iar ulterior au facut impartirea si dadea raspunsul gresit 1.

Daca nu ma credeti puteti verifica cu un calculator sau cu Google care este si el un calculator. Dati click aici si veti vedea ce spune Google despre asta. Gasiti si pe Youtube multe videoclipuri in care se explica cum se rezolva corect acest mic exercitiu de matematica.

Aici puteti gasi o explicatie foarte buna, pentru a intelege exact.

12 thoughts on “Cat face 6:2(1+2)?

  1. Asta e o problema simpla, care se face prin clasa a 2-a sau a 3-a cred… pur si simplu se respecta ordinea efectuarii operatiilor. Ma minunam si in acelasi timp ma enervam cand vedeam cele mai tampite raspunsuri la aceasta intrebare, pe facebook. Dar de… unora nu prea le-a placut scoala..

  2. 6 : 2(1+2)= 6 : (2×1 + 2×2 ) = 6 : (2+4) = 6 : 6 = 1 !!!!!!!!!!!
    Nu inteleg ce e atat de greu sincer. Daca o calculezi ca o fractie este mai usor sa iti dai seama (asta pt cine zice ca raspunsul este 9).

  3. prima oara faci adunarea din paranteza, dupa asta va fi: 6:2(3). nu mai avem nevoie de paranteze si ramane 6:2*2. de aici te descurci? cred ca nu, 6:2 = 3. 3*3 = 9. simplu nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.