Cat trebuie sa investeti pe web hosting si domeniu?

Web hosting Gazduire.ro
Web hosting Gazduire.ro

Cand scriu acest articol ma refer la investitia de care este nevoie pentru a-ti deschide un simplu blog, ca tot a devenit o moda sa scrii pe internet si sa iti exprimi parerea atunci cand nu esti multumit de ceva. Foarte multa lume are blog si tot mai multi se gandesc sa-si deschida unul. Cei mai multi renunta cand aud ca trebuie bani, pentru a face un blog ceva mai pretentions.

Eu prefer blogurile pe domeniu, adica cele cu adresa propriu, cum este acesta. Nu imi plac blogurile facute pe WordPress sau Blogger, pentru ca nu ai acelasi “control asupra lor”. Vreau sa va spun ca nu aveti nevoie de foarte multi bani pentru a va face un simplu blog, oricine isi poate permite sa-si faca un loc pentru a scrie articole atunci cand are chef.

In primul rand ai nevoie de un domeniu, domeniul fiind adresa blogului, cum este la mine blog-stefan.com. Nu costa mult, in jur de 10 euro pe an, o suma nesemnificativa, dupa parerea mea. Poti gasi domenii si mai ieftine in primul an, depinde de unde cumperi, dar in general ai nevoie de 10 euro pe an pentru el. Ai grija sa alegi un nume bun pentru ca il vei tine o perioada, nu are rost sa iti schimbi domeniu si sa te complici doar pentru ca ai facut o alegere proasta la inceput.

Ai nevoie si de web hosting, fiind locul unde va sta blogul tau, unde vor fi stocate informatii, imaginile si toate celelalte. Nu costa nici acesta mult, fiind vorba de un simplu blog care nu are nevoie de prea multe cerinte. Vei gasi usor cu 1-2 euro pe luna, sunt o multime de firme care ofera astfel de oferte pentru pachetele de gazduire, mai ales in primul an sau primele cateva luni. Consider ca 1 euro pe luna este un pret mic, ar fi 12 euro pe an, cea ce inseamna cam 50 de lei pentru a-ti avea web hosting asigurat un an intreg.

In concluzie, cu suma de 22 de euro pe an iti poti face lejer un blog, iar dupa parerea mea, este o suma foarte mic, fiind vorba de bani pe care ii dai o data pe an. Daca vrei sa ai un blog frumos, cu domeniu propriu, ar fi cel mai bine sa investeti aceasta suma de bani.

Daca nu stii cum sa-ti faci un blog, cel mai bine ar fi sa apelezi la un prieten care are timp sa iti explice, poate ai deja pe cineva la care ai putea apela. Daca ti se pare o suma prea mare, poti urmari acest ghid si sa-ti faci un blog gratuit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.