Cautati camine pentru batrani private

Iarna vietii este grea. Totul incepe cu incetinirea miscarilor. Picioarele devin mai grele si abia pasesc, mainile nu mai sunt agere in miscari ca altadata si tremura. Puterea scade pe zi ce trece, fiindca de 50-60 de ani organismul a depus eforturi supraomenesti uneori sa supravietuiasca.

Sa lasi un batran singur in iarna vietii este ca si cum ai condamna pe cineva extreme de sensibil sa stea iarna intr-o casa neincalzita. Un batran care are inca mobilitate si este lucid reprezinta un caz fericit. In acesta perioada a vietii apar insa si complicatiile, astfel ca pe unii paraliziile sau atacurile cerebrale ii tintuiesc la pat si in acelasi timp isi pierd si mintile. Altii se pot misca in voie, dar se aleg cu boli psihice si sunt adevarate provocari pentru familie.

Stiu cazuri in care unul dintre apartinatori si-a lasat seriviciul sa aiba grija de batranul cu Alzheimer si ulterior s-a imbolnavit si el. Toate acestea se intampla nejustificat atata timp cat exista camine pentru batrani private specializate, care acorda ingrijire si celor sanatosi, dar si celor imobilizati sau cu boli psihice. La caminele de batrani de lux gasesc un adapost confortabil toate categoriile de batrani, fiindca tuturor le place luxul si standardele ridicate de viata.

Personalul are grija ca: -in dormitoare se fie mereu curat. Se da zilnic cu aspiratorul si se aeriseste, batranii sunt ajutati sa isi pastreze lucrurile in ordine, astfel ca ei stau in camerele lor de drag. La sosire, primesc o saltea noua si un pat foarte bun, sa fie siguri ca nimeni nu a dormit pe ea si ca este fara praf si fara microbi. Nici in spitale, saltelele pe care dorm cei care vin sa se trateze nu sunt desigilate in fata lor ca in acest loc. -curtea caminului sa arate ca a unui hotel de cinci stele.

In jur este multa vegetatie, fiindca verdele inspira incredere, viata, iar padurea din apropiere liniste. Curtea este si ea plina de flori, de banci pe care sa stea cei care ies la aer, iar foisorul din mijlocul ei si zona gratarului sunt foarte solicitate vara. -apa din piscina sa fie filtrata si calduta ca batranii sa inoate cat vor in ea. Inotul fortifica intreg organismul si este deosebit de benefic. Aici batranii sunt incurajati sa nu renunte la placerile vietii lor, iar daca vor sa iasa in oras, sa se plimbe, sa isi rezolve diferite probleme sau sa manance la un restaurant li se pune la dispozitie o masina care sa le asigure transportul. -mancarea buna si diversificata sa fie gata la timp si preparata dupa normele de igiena.

Alaturi de cele trei mese principale, batranii primesc si doua gustari care sa ii tina in forma. In alimentatia lor sunt introduse legume, fructe, carne, branzeturi si peste. -batranii sa fie supravegheati 24 din 24 de ore. In camera sunt montate camere de luat vederi, iar cand cineva observa ceva suspect, medicul se deplaseaza in camera respectiva, sa acorde prim-ajutor, daca este cazul. -bunicii sa fie mereu curati, hainele lor spalate si calcate. In cazul celor imobilizati, personalul le asigura igiena ca totul sa fie perfect. In caminele Senior-center toti batranii sunt curati, iar hainele lor sunt impecabile, fiindca deviza centrului este:”Acolo unde domneste curatenia, boala nu este dorita.” -durerile batranilor sa fie ameliorate prin medicatie sau prin gimnastica medicala de recuperare, dar si prin sedinte de masaj. In sala de gimnastica medicala, bunicii gasesc toate aparatele de care au nevoie sa se mentina in forma sau sa se recupereze dupa anumite accidente.

Cred ca ati inteles ca nu trebuie sa va condamnati batranii la singuratate si la o ingrijire precara, improvizata sau si mai rau la lipsa de ingrijire. Exista camine pentru batrani in care ingrijirea se ofera in conditii maxime de lux si aveti datoria sa le oferiti celor care v-au crescut si v-au spus povesti. Nu ii duceti la orice azil, din moment ce la Senior-center au si sala de sport si piscina, foisor si gratar, ci asigurati-le tot ceea ce este mai bun, dupa cum si ei au avut grija de voi! Multi dintre bunicii si parintii nostri sunt discreti si nu doresc sa deranjeze, de aceea sa le asiguram o batranete linistita in conditii de maxim confort la caminele gandite special pentru ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.