Ce semnifica numele tau?

Daca tot am vorbit in articolul trecut despre semnificatia viselor, m-am gandit ca ar fi de folos sa spun cate ceva si despre semnificatia numelor. Chiar daca nu cred ca are vreo influenta in viata noastra numele pe care il avem, pentru ca este ales de parinti si nu are nici o legatura cu persoana noastra, este totusi interesant sa citim cateva lucruri despre numele nostru, ce se crede despre el si de unde provine. Pe internet sunt tot felul de siteuri unde poti gasi semnificatia numelui tau, fiind lucruri destul de cautate, pe care oamenii vor sa le afle, in general, doar din curiozitate. Eu pana acum nu am cautat nimic despre numele meu, chiar nu am fost curios si nu am considerat ca este foarte important sa stiu cea ce inseamna numele meu, asa ca nu am avut nici un interes pentru asta.

Astazi mi-a trimis un prieten un link spre un articol unde erau prezentate cateva aspecte despre numele meu, aspecte generale, dar interesante si care te pot face curios.

Cei mai multi parinti se chinuie as ii gaseasca numele ideal copilului lor, unii considerand ca ar putea avea vreo influenta in viata lui. Cei drept, nu este usor sa ii alegi numele unui copil, stiind ca il va purta toata viata si s-ar putea sa nu-i placa. Idei de nume sunt destule, dar cele mai folosite sunt tot acelea vechi pe care le stim cu totii si cred ca vor ramane in continuare numele cele mai “frecventate”.

Nu stiu cati dintre voi sunteti interesati de asta, dar poate unii dintre voi credeti ca sunt lucruri importante si care ne influenteaza viata, dar este foarte greu sa putem demonstra ca este asa, motiv pentru care nu are rost sa ne batem capul cu lucruri atat de importante, chiar daca fac parte din viata noastra, parerea mea.

One thought on “Ce semnifica numele tau?

  1. Cum sa nu aiba influenta numele in viata? Eu sunt de parere ca e foarte important. Poate unora le plac numele lor, altora nu; asta se datoreaza parintilor mai mult sau mai putin inspirati; ideea e ca trebuie gandit bine inainte de a alege numele perfect copilului tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.