Ce sunt dintii de cupa?

Habar nu aveam ce sunt dintii de cupa asa ca m-am gandit sa ma informez, nu se stie cand am nevoie de anumite informatii. Noroc cu internetul pe care il folosim cu totii, fiindca gasim orice informatie dorim, fiind atat de multe articole si stiri din toate domeniile. Este foarte folositor internetul daca stii cum sa-l folosesti, adica daca alegi partea buna a acestuia. Cei mai multi nu fac mai nimic interesant pe internet si aleg sa se joace in majoritatea timpului pe care il petrec in fata calculatorului, dar ar trebui sa se gandeasca si la celelalte lucruri folositoare la care l-ar putea folosit. Pentru mine, internetul este o sursa de informare si incerc sa nu pierd timpul aiurea, fiindca nu ma aleg cu nimic in acest fel.

Un simplu search pe Google dupa expresia dinti de cupa si am gasit destule informatii pentru a ma lamuri la ce se folosesc si ce inseamna. Se folosesc in industria constructiilor si se gasesc mai multe feluri, fiind folositi in diferite situatii.

Dintii de cupa se folosesc la utilajele de constructii, fiind piese vitale pentru functionarea buna a acelor utilaje. In general de folosesc la buldozere si gradere, fiind foarte importante sa fie schimbate periodic, pentru a ca utilajele sa fie mai eficiente. Folosirea indelungata a unor dinti de cupa uzati va duce la defectarea utilajului in mai multe moduri, astfel fiind nevoit ca pe viitor sa schimbi alte piese mai scumpe. Pompele hidraulice sau alte componente care alcatuiesc sistemul hidraulic a unui utilaj ar putea fi afectate, ar pretul lor sunt destul de mari. Dintii de cupa uzati duc la ingreunarea utilajului, astfel sistemul hidraulic va avea nevoie de mai mult “efort” pentru a face cea ce iti doresti, motiv pentru care se poate uza, singura optiune dupa aceea fiind schimbarea lui.

Aceste utilaje sunt scumpe si destul de greu de intretinut, daca nu ai grija de ele cum trebuie, nu le schimbi piesele uzate, functionarea lor va fi deficitara, iar tu nu vei mai putea duce la capat toate sarcinile pe care le ai.

In concluzie, dintii de cupa trebuie schimbati periodic, atunci cand observi ca s-au uzat, astfel vei salva sistemul hidraulic a utilajului tau si acesta va avea functiona in conditii normale o perioada mai lunga de timp. Este important sa cumperi dinti de cupa de la firme serioase care ofera produse de calitate, care sa reziste in timp, sa nu fii nevoit sa ii schimbi prea des.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.