Ce sunt terminalele mobile?

Terminalele mobile sunt acele dispozitive portabile ca va ajuta sa prelucrati informatii direct de pe teren, dar totodata aceste informatii sunt stocate intr-o baza de date unde compania are acces imediat dupa ce datele au fost introduse. Terminalele mobile sunt optimizate foarte bine, astfel incat procesul de introducere a datelor sa se faca rapid si fara probleme. Un terminal mobil are un design foarte simplu, ergonomic si se poate utiliza doar cu o singura mana. Majoritatea terminalelor mobile vin cu cititoare de coduri de bare si sunt foarte rezistente la socuri, umiditate crescuta sau praf. Terminalele mobile vin cu un sistem de operare special construit pentru astfel de device-uri, cel mai important producator de sisteme de operare pentru astfel de produse este Microsoft, care are doua sisteme de operare special construite numite Microsoft Windows Mobile si Microsoft Windows CE.

Cu ajutorul unui terminal mobil se pot scana produsele dintr-un magazin, desigur, produsele trebuie sa aiba coduri de bare. Se scaneaza prin simpla trecere a produsului prin fata sau spatele terminalului mobil (exista scanner in fata sau spate), dupa aceea datele sunt introduse intr-o baza de date, dar exista posibilitatea de prelucrare a datelor cat si modificarea lor. Terminalele mobile se folosesc foarte mult in magazinele mari unde sunt peste o mie de produse, deoarece intr-un magazin cu un numar mare de produse la raft, unui angajat ii este foarte simplu sa scaneze produsele si/sau sa modifice preturile, informatii de producator si lucruri care tip de comenzi/inventar si asa mai departe.

Aici mai pot sa mentionez ca aceste produse sunt foarte folosite si la firmele de curierat, mai ales la cei care lucreaza pe teren si duc pachetele clientilor. Curierii se folosesc de aceste terminale foarte mult, deoarece majoritatea terminalelor mobile au un sistem de GPS foarte inteligent si o conectivitate foarte mare la internet. In ultimii ani piata s-a dezvoltat foarte mult asa ca cererea pentru terminale mobile mai inteligente si performante a crescut. Intr-un interval scurt de timp au aparut si terminale inteligente, performante si cu noi tehnologii. Acum, procesul este mult mai simplu si ajuta foarte mult firmele de curierat sa livreze pachetele intr-un timp cat mai scurt. Daca ati primit un pachet cu ramburs printr-o firma de curierat, cu siguranta ati observat ca curierul a scanat codul de bare de pe factura inainte sa ii platiti? Acum, cu siguranta cred ca ati inteles cum sta treaba cu aceste terminale mobile.

Daca aveti nevoie de un terminal mobil atunci trebuie sa va ganditi inainte de doua ori. Un terminal mobil este recomandat magazinelor mari sau lanturilor de magazine, firmelor de curierat si asa mai departe. Daca aveti un magazin mic nu are rost achizitionarea unui terminal mobil, deoarece datele precum codurile de bare/comenzi/stoc le puteti face manual. Dar totusi, daca aveti o firma mare atunci un terminal mobil sau mai multe, va sunt chiar necesare. Un exemplu de terminal, WorkAbout Pro 4, face parte din categoria de terminale mobile de top. Are un design foarte bine gandit si posibilitatea de personalizare cu noi functii in orice moment. Mai are o camera foto de mare calitate, conectivitate prin WWAN, GPS si module capabile sa citeasca etichete precum RDIF. Este un terminal gandit pentru transpoturi, depozite si teren. Dotat cu un ecran de diagonala mare, cu o raza de scanare extinsa si o viteza de procesare dubla sau chiar tripla fata de alte terminale mobile, toate acestea face din Workabout PRO4 un terminal de top.

Mai jos aveti 2 imagini care va ajuta sa va dati seama ce sunt terminalele mobile.

Motorola-MC2180-Mobile-Computer--802-11-b-g-n--BT--Touch--Audio-1D-Laser-SE960--Standard-Battery--Windows-CE--128MB-256MB--English Honeywell-SCANPAL-2-BASIC---CCD-SCANNER-RS232-CABLE---NO-PSU-NO-CRADLE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.