Ce trebuie sa stii daca vrei sa cumperi o rulota

Ai in vedere achizitionarea unei rulote? Afla ca inainte de asta trebuie sat ii cont de o serie de aspecte care te vor ajuta sa iei cea mai buna decizie. In cazul in care ai nevoie de o rulota pe care sa o atasezi la masina iata de ce trebuie sa tii cont.

Rulota reprezinta cel mai convenabil mod de a calatori ieftin. Rulota te duce oriunde vrei tu. In SUA rulota reprezinta o veritabila investitie.

Verifica preturile. In cazul in care ai decis sa cumperi o rulota second hand, daca o aduci din afara s-ar putea sa iesi mai ieftin. Chiar si cu taxele de import ai putea iesi mai ieftin daca o aduci din strainatate. Limiteaza-te la Europa, America este mult prea departe pentru a-ti achizitiona o rulota. In strainatate ai mult mai multe optiuni decat la noi in tara unde incetul cu incetul parca incepe sa se dezvolte piata rulotelor.

Atentie la combustibil. GPL este mult mai ieftin decat motorina sau benzina. Un vehicul mare de tipul rulotei (care consuma destul de mult combustibil)  merita sa fie transformat intr-un consumator de GPL. Diferenta se va simti la pretul carburantului consumat.

Atentie la greutate. Inainte de a pune la socoteala o familie compusa din mai mult de patru persoane, de a umple rezervorul de apa si de a incarca interiorul rulotei trebuie sa tii cont de faptul ca unele rulote sunt montate pe sasiuri cu o anumita limita de greutate. O rulota incarcata risca sa devina instabila. Prin urmare, greutatea este un aspect de luat in considerare. Greutatea maxima admisa a unei rulote nu trebuie sa depaseasca greutatea maxima de tractare a vehiculului la care este astasata. Rulota scoasa la vanzare trebuie sa specifice in mod obligatoriu numarul de persoane maxim pe care il poate gazdui.

Volkswagen a lansat pe piata doua rulote extrem de populare, Adria si Hobby, extrem de confortabile, la preturi destul de accesibile.  Cele mai incapatoare sunt rulotele englezesti insa au un dezavantaj, volanul pe dreapta.

Dotarile. Trebuie sa verfici cu atentie pompele de apa, cele care asigura apa pentru lavoarele din baie si din bucatarie. Centrala termica trebuie sa asigure in mod obligatoriu rapid temeperatura dorita. Prin urmare, inainte de achizitia sa te sfatuim sa inchizi rulota, sa comanzi diverse temperaturi in interiorul acesteia si sa verifici afisajul prin intermediul unui termometru. O rulota excelenta ar fi cea dotata cu frigider.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.