Ce variante de îngrijire există pentru părinții în vârstă?

Atunci când decideți ce să faceți cu un părinte în vârstă, decizia de a-l duce sau nu la un azil de bătrâni poate fi una dificilă. Există multe alte opțiuni dacă nu doriți să vă duceți părinții vârstnici la un azil de bătrâni.

Prima opțiune este aceea de a vă îngriji singur părintele vârstnic. Dacă acest lucru nu este fezabil din cauza responsabilităților de la locul de muncă sau a numărului de persoane care au nevoie de îngrijire, atunci ați putea lua în considerare posibilitatea de a-i întreba pe frați și surori dacă ar dori să stea fiecare pe rând cu părintele vârstnic câteva zile pe săptămână. Multe familii au constatat că acest aranjament este atât eficient, cât și plăcut, deoarece le permite să petreacă mai mult timp împreună, nu doar în timpul unor evenimente majore, cum ar fi sărbătorile.

Îngrijirea la domiciliu

O altă opțiune este apelarea la îngrijiri la domiciliu. Îngrijirile la domiciliu sunt destinate persoanelor care au nevoie de ajutor pentru activitățile zilnice, cum ar fi îmbăierea, îmbrăcarea și mâncarea. Aceste facilități oferă și gestionarea medicamentelor, menaj uneori. Angajarea unui îngrijitor poate fi o opțiune bună dacă vă puteți permite și dacă doriți ca părintele sau persoana iubită să rămână în propria casă în timp ce primește ajutorul de care are nevoie. Aceasta este o opțiune bună pentru părinții vârstnici, deoarece le permite să își păstreze independența și să rămână într-un mediu familiar, primind în același timp îngrijirea de care au nevoie.

În funcție de cât de mult ajutor au nevoie părinții dumneavoastră, ați putea angaja un asistent pentru doar câteva ore pe săptămână sau în fiecare zi a săptămânii. Această opțiune poate fi utilă mai ales dacă locuiți prea departe de părinții dvs. pentru a le oferi dvs. îngrijire.Dacă nu aveți banii necesari pentru a vă trimite părinții vârstnici la un azil de bătrâni, mai aveți la dispoziție câteva opțiuni.

Când vine vorba de îngrijirea părinților dvs. în vârstă, primul dvs. instinct ar putea fi să vă gândiți la căminele de bătrâni. Este ușor să vă concentrați asupra dezavantajelor pe care le implică păstrarea lor acasă: timpul dedicat, dificultatea de a le oferi îngrijire medicală și stresul financiar pe care îl pune asupra dumneavoastră. Dar mutarea părinților dvs. într-un azil de bătrâni poate fi de fapt mult mai costisitoare decât îngrijirea lor la domiciliu.

Îngrijirea părinților în vârstă poate fi o problemă delicată. Pe de o parte, nu vreți să vă internați părinții într-un azil, dar, pe de altă parte, nu vreți să renunțați la propria viață pentru a deveni îngrijitorul lor. Vestea bună este că există mai multe opțiuni care se încadrează undeva între cele două extreme.

Opțiunea comună sunt serviciile de îngrijire la domiciliu București pentru bătrâni. Aceste servicii sunt adesea folosite de persoanele care au grijă de părinții lor îmbătrâniți, dar care au totuși nevoie de timp în timpul zilei pentru muncă și alte activități. Acestea le permit părinților dvs. să se distreze în timpul zilei și să participe la activități sociale și de îngrijire, permițându-vă în același timp să continuați să lucrați și să le oferiți asistență în alte moduri.

Îngrijirea în cămine de bătrâni

Dacă părintele dvs. are Alzheimer sau o altă formă de demență, atunci facilitățile de viață asistată pot fi o opțiune mai bună decât chiar centrele de îngrijire de zi pentru adulți, deoarece acestea vor oferi o supraveghere constantă și o îngrijire care altfel ar fi imposibilă fără a vă bulversa cu adevărat viața.

Părinții vârstnici care au nevoie de asistență pentru sarcinile zilnice, dar nu necesită îngrijire non-stop, vor fi adesea mai bine să evite un azil de bătrâni și să primească în schimb servicii de la un îngrijitor la domiciliu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.