Cea mai placuta terapie – pictura

Asa cum exista numeroase probleme cu care se confrunta oamenii, la fel exista si solutii pentru a le rezolva. Observam ca in ultima perioada de timp foarte multe persoane se confrunta cu stari de depresie iar de foarte multe ori se ajunge in situatii extrem de grave datorita faptului ca multi pornesc de la premiza ca nu exista nici o metoda de tratare a acestora. De asemenea, foarte multi copii si adulti nu reusesc sa se exprime asa cum si-ar dori. Si asa putem enumera in continuare foarte multe probleme care sunt considerate de multi ca fiind de nerezolvat.

Iata una dintre cele mai eficiente metode prin care puteti depasi momente grele ba chiar de tratare a diverse afectiuni.

Terapia prin pictura este metoda prin care emotiile, starile si sentimentele pot fi exprimate prin desen si culori . Pentru asta nu este nevoie sa fii un adevarat artist, sa excelezi in acest domeniu sau sa realizezi adevarate opere de arta, trebuie doar sa inveti sa te exprimi liber si spontan. Cu siguranta ai auzit expresia „o imagine face cat o mie de cuvinte”. In cazul unor persoane sentimentele, trairile si emotiile sunt exprimate mult mai clar prin forme si culori. Odata cu inceperea acestei terapii vei deveni o persoana mult mai increzatoare si astfel vei reusi sa exprimi ceea ce nu ai putut folosind cuvintele. Astfel vei invata sa comunici  mai usor, sa fii liber si sa inveti sa fii fericit.

Terapia prin pictura este de asemenea o metoda sigura de relaxare. Nu este nevoie sa te gandesti ca nu ai talent sau ca nu stii sa desenezi sau sa pictezi, poti folosi orice tehnica de pictura, poti alege orice culori doresti, poti chiar sa inventezi diverse tehnici numai pentru a-ti exprima sentimentele. Tot ce trebuie sa faci pentru a avea rezultate este sa te lasi dus de valul picturii. Progresele vor deveni vizibile atat in comportament pentru ca

unul dintre efecte este maturizarea, cat si in picturi care vor deveni din ce in ce mai bune.

Asadar, nu va ramane decat sa va achizitionati cateva materiale pentru pictura cum ar fi: culori, blocuri de desen sau role si coli de hartie, pensule individuale sau un set de pensule si un sevalet. Daca vreti sa nu cautati toate acestea intr-un magazin atunci va puteti achizitiona un sevalet precum si un set complet de culori ce contine toate materialele si accesoriile de care aveti nevoie.

 

One thought on “Cea mai placuta terapie – pictura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.