Cele 15 legi supreme ale dezvoltarii personale – John C. Maxwell

John Maxwell, un autor pasionat de mai bine de 50 de ani de dezvoltarea personala impartaseste cu noi din experienta personala in acest domeniu pentru ca noi sa putem deveni ce ne-am dorit intotdeauna, sefi, bogati sau celebri. Maxwell este un orator, un pastor si un expert in leadership.  Maxwell a fondat INJOY, Maximum Impact, The John Maxwell Team, ISS (INJOY Stewardship Solutions) si EQUIP. EQUIP reprezinta o organizatie internationala de dezvoltare a leadership-ului care are drept scop ajutarea liderilor, scopul acestei organizatii fiind acela de a-i ajuta pe lideri sa isi duca la bun sfarsit Marea Misiune (The Great Commission in limba engleza).

Cei ai spune daca intr-o buna zi ai reusi sa ai tot ce ai visat, sa iti depasesti in mod considerabil venitul actual? Nu, acest lucru nu este un vis, este posibil gratie celor 15 legi supreme ale dezvoltarii personale oferite de Maxwell in cartea cu acelasi nume. In aceasta carte autorul trateaza diferitele aspecte ale auto-ameliorarii si ale dezvoltarii personale. In paginile acestei carti este prezentata povestea unui vanzator care ia masa la un restaurant si se uita la stiri care anunta o furtuna de zapada. Acesta il intreaba pe chelner: crezi ca drumurile sunt destul de curate pentru a porni la drum? acesta din urma ii raspunde in felul urmator: acest lucru depinde de faptul daca esti salariat sau traisti din comision.

Cu alte cuvinte, daca esti salariat, iti vei suna angajatorul si ii vei spune ca o calatorie este imposibila in astfel de conditii. Daca traiesti din comision vei porni la drum deoarece trebuie sa te intretii. Intrebarea de ce sa o fac? si de ce sa nu o fac? departajeaza mentalitatile salariatului de cel care traieste de pe urma comisionului. In primul caz stii ca oricum o sa fii platit intr-o anumita zi a lunii iar in al doilea caz esti constient de faptul ca trebuie sa asiguri intretinerea familiei.

Care este atunci motivatia ta? Vrei sa faci aceleasi lucruri pentru aceleasi rezultate sau sa faci ceva mai mult? Spune-ti ca vrei sa devii milionar online si vei deveni la scurt timp. Cu un PC si o conexiune la Internet ai toate sansele sa reusesti, trebuie doar sa vrei. Combinatia mai multor lucruri (compound in limba engleza) te va ajuta sa reusesti in tot ceea ce iti propui si sa te bucuri de succes. Retine ca metodele rapide, asa-zisele solutii miracol de imbogaire nu exista, tu esti cel care trebuie sa gasesca zi de zi solutii pentru a progresa.

Fa din motivatie un obicei. Motivatia reprezinta cheia succesului si reusitei in orice domeniu. Trebuie sa doresti sa reusesti, sa fii motivat, sa vrei sa creezi ceva mai mult, ceva nu doar pentru tine ci si pentru ceilalti. In momentul in care ajungi sa urmezi o disciplina acest lucru poate deveni un obicei. Motivatia este obiceiul tau.

Concetreaza-te asupra unui singur lucru. Evita sa faci mai multe lucruri odata, ia-le pe rand. Maxwell spune clar ca pasiunea si concentrarea asupra unui singur lucru ne poate duce spre reusita. Te poti concentra asupra unei idei, unui lucru sau a unui produs. Da ce e mai bun din tine, concentreaza-te asupra unei idei pentru a reusi sa o materializezi in cel mai scurt timp. Odata materializata deea respectiva, treci la altceva.

Inconjoara-te cu persoane potrivite.  Cercul tau social este deosebit de important, se spune ca esti media celor cinci principale persoane din anturajul tau. In general, aceste persoane sunt cele care te inspira. Doar cu sprijinul unor prieteni pozitivi vrei reusi in viata.

Nu pierde timpul cu lucrurile inutile. Evita sa iti pierzi timpul cu lucrurile inutile. Chiar si in momentele de pauza incearca sa faci ceva util. De exemplu, ceea ce este inutil este sa petreci 3-4 ore in fata televizorului sau calculatorului citind forumurile. In plus, daca faci acest lucru in prima parte a zilei vei fi neproductiv. Incearca sa te concentrezi asupra lucrurilor cu adevarat importante, a celor care te vor ajuta sa iti transformi visul in realitate.

Accepta critica.  Accepra criticile drept o parte a jocului insa nu te opri niciodata. Orice ai face, asteapta-te mereu la reactii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.