Cele mai cunoscute metode de epilare masculină

Până în urmă nu cu mult timp în urmă, îndepărtarea părului nedorit de pe anumite zone ale corpului era o procedură de înfrumusețare care părea rezervată strict reprezentantelor sexului frumos. Cu toate acestea, lucrurile s-au schimbat și, mai nou, tot mai mulți bărbați aleg să o facă și ei. Dacă și pe tine te tentează să încerci așa ceva, îți prezentăm cele mai cunoscute metode de epilare masculină.

Aparatul de ras

Este, cu siguranță, cea mai simplă metodă de îndepărtare a firelor de păr inestetice. În plus, ai deja experiența necesară pentru ai ceva ani de bărbierit în spate, așa că nu te vei tăia… prea mult. Poți folosi aparatul clasic, cu lamă sau cel electric. Această metodă are avantajul că nu este deloc dureroasă, este foarte simplă, dar din păcate nu durează prea mult. Folosirea incorectă sau necorespunzătoare a aparatului de ras se poate lăsa și cu unele urmări neplăcute, așa că îți recomandăm o mai mare prudență în ceea ce privește utilizarea acestuia.

Epilarea cu ceară

Sună de-a dreptul dureros, nu-i așa? Deși foarte eficientă, această metodă prin care se folosește ceara epilat nu este pe placul reprezentanților sexului tare, tocmai pentru faptul că este una foarte dureroasă. Cu toate acestea, specialiștii le-o recomandă celor care vor să scape de părul nedorit de pe corp, iar cel mai bine este să lase rușinea la o parte și să se prezinte la un salon de înfrumusețare. Personalul de aici este bine pregătit și va folosi tot ce este nevoie, ceară tradițională sau ceara elastica, astfel încât durerea resimțită să nu fie atât de puternică. Metoda este recomandată nu doar pentru părul de la axile sau de pe piept, ci și de pe fese sau de pe spate.     

Dacă ești genul mai pudic, poți ruga o prietenă să te ajute cu o ședință de epilat cu ceară acasă, dar atenție: poate fi nu doar mai dureros, ci și cu mai multe riscuri de a suferi iritații, arsuri, sau alte afecțiuni cutanate.

Epilarea cu laser

Ai parte de o metodă foarte eficientă, în special în cazul bărbaților care au o pilozitate mai accentuată. Cu timpul, rădăcina firului de păr va fi mult slăbită, așa că acesta va crește lent, subțire, până în momentul în care nu va mai apărea deloc. Din păcate, are și unele dezavantaje. Primul dintre ele este cel legat de preț, unul chiar destul de ridicat, mai ales că ai nevoie de mai multe ședințe pentru a ajunge la rezultatele dorite. Un alt punct slab al îndepărtării părului nedorit de pe suprafața părului este că în cazul bărbaților, procedura este destul de dureroasă, în special când avem de a face cu un fir de păr gros, dar și puternic.

Epilarea cu cremă

Bărbații au un fir de păr mai gros, puternic și rigid, așa că epilarea cu ajutorul cremei este posibil să nu fie chiar atât de eficientă în cazul lor. În niciun caz această metodă nu este recomandată în cazul epilării inghinale, deoarece există un risc destul de ridicat de a te confrunta cu unele probleme, cum ar fi alergiile, iritațiile, arsurile sau alte afecțiuni cutanate.

Acestea sunt cele mai cunoscute metode de îndepătare a părului nedorit în cazul bărbaților. Prin urmare, dacă vrei și tu să te bucuri de avantajele pe care ți le oferă o piele lipsită de păr, încearc-o pe cea care crezi că ți se potrivește mai bine. Noi vrem doar să mai adăugăm că mușchii lucrați la sală ies mai bine în evidență atunci când ești epilat, iar femeile adoră bărbații lipsiți de păr de piept.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.