Cele mai cunoscute proceduri stomatologice

Durerile de dinți/măsele sunt cei care îi determină pe cei mai mulți oameni să treacă peste jena unei danturi cu probleme și să se prezinte la un cabinet stomatologic. Dar, cu toate acestea, nu degeaba se spune că este mai ușor să previi decât să tratezi, așa că poate ar fi bine să nu aștepți până în ultima clipă și să ai grijă din timp de sănătatea ta orală. Dacă a trecut ceva vreme de când ai trecut ultima data pragul unui cabinet stomatologic, iar într-o clinică specializată nici nu ai intrat, avem pentru tine un mic ghid cu cele mai cunoscute proceduri care pot avea loc aici. Sunt esențiale pentru o bună sănătate orală, iar dacă vrei servicii de calitate, personal experimentat și aparatură de ultimă generație, recomandarea noastră este să îți îndrepți atenția către Cris Smile, acum și într-o nouă locație, pe strada Boișoara 10 – 12, sectorul 6.

Ortodonție

Forma incorectă a dinților, poziționarea lor greșită, anumite anomalii dento-maxilare sunt câteva dintre neplăcerile de care te poate scăpa un medic ortodont bun, cu ajutorul unui aparat dentar de calitate și, mai ales, fixat în mod corect. Chiar dacă ai mare grijă la igiena ta orală, respecți recomandările medicilor specialist referitor la acest aspect, faptul că dantura nu este dreaptă îți poate da dureri de dinți, apparent fără motiv.

Cu ajutorul unui aparat dentar montat corect și de bună calitate, reușești nu numai să ai dinții drepți și fără spații între ei, dar contribuie și la o formă corectă a mandibulei, precum și la îmbunătățirea funcțiilor masticatorii. Medicul specialist este cel care va decide care este cea mai bună soluție în cazul tău, și poți iota pentru aparat dentar fix metalic, colorat – preferatul copiilor, dar și cel invizibil.

Implantologie

Lipsa unuia sau mai multor dinți este una dintre cele mai comune afecțiuni stomatologice cu care te poți confrunta. Important este să nu lași lucrurile așa și să iei imediat măsurile care se impun. Printre cele mai cunoscute motive care pot duce la pierderea dinților se află o slabă sau incorectă igienă orală, vârsta, traumatismele, ignorarea tratamentului pentru cariile dentare. Deși nu este o afecțiune gravă, este una care tine de estetica dentară. Cei care se confruntă cu această neplăcere au parte de complexe, dar și unele modificări la nivelul feței. Din fericire, în prezent, acest domeniu a evoluat foarte mult, și se găsesc cele mai bune soluții pentru o dantură cu problem de acest gen. Dacă alegi să rezolvi problema în mod profesionist, implantologul dentar îți va adduce la cunoștință toate operațiunile care vor fi efectuate în vederea restabilirii dinților și fixarea bună a implanturilor.

Tratamente endodontice

Sunt multe cauzele pentru care ne confruntăm cu dureri de dinți, iar printre acestea se află și canalele radiculare infectate, sau o formă incorectă a acestora. Nu mai amâna vizita la medicul stomatolog deoarece dacă ai lăsat totul până în ultima clipă, cu siguranță va fi nevoie de un tratament endodontic pentru obturarea canalului radicular.

Reguli de respectat pentru o vizită la cabinetul stomatologic

Evident, sunt mult mai multe procedurile stomatologice de care poți avea parte atunci când treci pragul unui cabinet de specialitate. Cu toate acestea, nu trebuie să uiți niciodată să respecți și anumite reguli. Astfel, ar fi de preferat, dacă nu este cazul unei urgențe, să te programezi în prealabil. O poți face rapid, fie prin telefon, fie prezentându-te la recepția clinicii. Pentru ca lucrurile să meargă mai ușor în ziua programării, nu-ți uita actul de identitate, și vei fi găsit rapid în baza de data. De asemenea, respectă data și ora programării, nu veni cu mult timp înainte. Colaborează cu medicul tău stomatolog, respectă recomandările lui și astfel vei fi mai mult decât mulțumit de tratamentele aplicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.