Cheile Bicazului

Sigur ati auzit de Cheile Bicazului sau chiar ati fost sa vizitati drumul ce trece prin munti. Este o cunoscuta sosea din Romania care ofera un peisaj frumos turistilor, cei mai multi venind in zona pentru pentru a admira peisajul pe care-l ofera Cheile Bicazului. Aflandu-se in Muntii Hasmas, Cheile Bicazului au fost formate de raul Bicaz, care a sapat in calcar timp de multi ani, pana s-a ajuns la rezultatul actual. Traseul inca se mai modifica, datorita raului care erodeaza tot timpul roca, dar este un proces incet, in urma caruia se vad efecte peste sute sau chiar mii de ani.

cheile bicazului

Traseul are doar 6 kilometri, dar este destul de dificil de traversat cu masina, daca soferul nu este experimentat. Totusi, soferii nu conduc cu viteza pe acest drumuri, un motiv fiind serpentinele periculoase, dar si peisajul care merita admirat.

Am fost de mai multe ori in acesta zona si pot sa spun ca merita o excursie care sa cuprinda si Cheile Bicazului. Ultima oara am fost vara trecut, chiar daca nu m-am oprit, mergand cu autobuzul, tot am reusit sa admir peisajul frumos.

Citeste si :

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *