Cu ce te deplasezi in oras?

Probabil ca multi dintre voi locuiti la oras si in fiecare dimineata trebuie sa va treziti pentru a merge la munca. O mare problema in marile orase este tranportul, fiindca uneori se aglomereaza si va trebui sa pierzi timpul in trafic, fie ca alegi transportul public sau nu. Mai multe lucruri despre transport poti gasi pe Mobility Week, daca esti interesat de acest subiect.

Unii prefera sa mearga la munca cu bicicleta, fiind un mijloc de transport ieftin dar si rapid, atunci cand locuiesti intr-un oras mare unde traficul este foarte aglomerat. Pe langa acest lucru, mersul pe bicicleta este sanatos atat pentru tine, cat si pentru persoanele din jurul tau, fiindca nu vei polua, asa cum fac masinile.

Bicicleta incepe sa fie din ce in ce mai folosita de persoanele care doresc sa ajunga la munca. Tot mai multi au incep sa aleaga aceasta varianta de transport si folosesc masinile doar cand este absolut necesar.

Este important sa ne gandim si la aerul din jurul nostru, care devine din ce in ce mai poluat, iar un motiv sunt masinile care se inmultesc pe zi ce trece.

Transportul public este o idee buna uneori, dar se intampla des sa fie supra aglomerat, moment in care nu te vei simti deloc confortabil. Chiar daca pentru unele orase transportul public este neevitabil, sunt sigur ca cei mai multi dintre voi incearca sa caute alte optiuni cand vine vorba de transport.

Totusi, sunt momente, ca atunci cand ai nevoie de transfer aeroport, cand transportul public este o optiune buna, daca nu doresti sa calatoresti cu trenul.

Am gasit pe Facebook cate informatii despre Saptamana Europeana a Mobilitatii care are loc in fiecare an intre 16 si 22 septembrie. Din cate am inteles, in acea perioada se cauta solutii pentru problema transportului din marile orase ale tarii noastre, unde aglomeratie este ceva la ordinea zilei.

Ar trebui sa incercam cu totii sa folosim mai des optiunile alternative de transport, cu siguranta ar face un bine pentru toti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.