Cum alegi un carlig de remocare pentru masina ta

Vacanta de vara se apropie cu pasi repezi. A venit vremea sa te gandesti daca portbagajul masinii tale este suficient de incapator pentru bagaje sau vei fi nevoit sa apelezi la un carlig de remorcare si o remorca pentru a transporta toate cele necesare.

In cazul in care esti in cautarea unui carlig remorcare vw passat trebuie sa stii inainte inainte de toate ca nu exista carlige de remorcare universale. Cu alte cuvinte, daca ai nevoie de un carlig remorcare passat trebuie sa cauti unul dedicat modelului masinii tale in functie de mai multe criterii si anume: anul de fabricatie al masinii, tipul caroseriei, sarcina maxima admisa, sistemul de montare/demontare dar si de pret. Iata ce trebuie sa ai in vedere in alegerea celui mai bun carlig de remorcare pentru masina ta.

Exista pe piata mai multe tipuri de carliguri, cele semidemontabile si demontabile fiind cele mai populare. Un alt tip de carlig de remorcare este cel fix insa acesta prezinta un dezavantaj major, acela ca nuca de remorcare este atasata de sistem prin sudura. Cu alte cuvinte, intreg sistemul de remorcare este realizat dntr-o singura bucata, ceea ce nu permite montarea si demontarea nucii atunci cand iti doresti.

Carligul semidemontabil reprezinta cea mai economica solutie in momentul in care iti doresti achizitionarea unui carlig de remorca. Daca iti doresti un carlig remorcare VW Passat cel semidemontabil reprezinta cea mai buna solutie. Montarea si demontarea se face extrem de usor, necesita doar desfacerea celor doua suruburi, operatie pentru care este nevoie de o cheie fixa sau tubulara.

Carligul demontabil vertical cu cheie reprezinta cel mai sigur tip de carlig. Cei care au nevoie de un carlig remorcare passat pot alege acest tip fara probleme. Acest carlig este dotat cu un sistem antifurt, singurul dezavantaj fiind dat de pret, este mai scump.

Inainte de a alege un carlig remorcare passat b5 trebuie sa tii cont de marca masinii, de modelul acesteia dar si de caroseria masinii. Nu recomandam alegerea unui alt tip de model care nu se potrivesc masinii tale. Asigura-te de faptul ca alegi carliguri de remorcare omologate.

Un ultim sfat, alege carlig de remorcare passat b5 doar de la producatori cunoscuti, de top. Asta deoarece calitatea carligeor alese este extrem de importanta, trebuie sa fie durabile si sa ofere siguranta in trafic si siguranta conducatorului auto. Nu alege produse ieftine, de proasta calitate.

Poti gasit o multime de accesorii utile pentru masina ta pe internet, fiindca apar tot timpul produse noi si inovatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.