Cum alegi un parfum original care chiar să ți se potrivească?

Ți s-a întâmplat și ție ca atunci când alegi un parfum și intri în zona de parfumerie să fii inundat de o mare de arome. Iar situația poate deveni haotică, cu atât mai mult pentru nasul tău. După ce ai mirosit mai mult de trei parfumuri la rând, nu vei mai putea distinge adevărata aromă a următoarelor, căci nasul tău va fi intoxicat de atât de multe arome de parfum, încât pentru o perioadă nu vei mai putea face nimic.

În continuare, vei regăsi câteva sfaturi pentru a evita să amețești după ce miroși prea multe parfumuri barbati sau femei, pentru a putea distinge adevărata aromă a fiecărei combinații și, în cele din urmă, pentru a fi victorios și sobru cu parfumul ales.

Fă-ți o idee a ceea ce cauți

Nu merge cu mintea goală atunci când alegi un parfum . Cel mai bine este să ai o idee generală a tipului de aromă pe care îl cauți, de asemenea, te ajută să fii foarte clar cu privire la tipul de situație când intenționezi să îl utilizezi (zi de zi, pentru petreceri, evenimente de noapte etc.). În acest fel, vei avea un filtru excelent pentru parfumurile care sunt disponibile.

Folosește testul de hârtie

Pentru a începe selecția trebuie să miroși testele de pe hârtie. Deoarece, dacă îți folosești încheietura mâinii ca probă, va exista un moment în care nu vei mai avea spațiu pentru încă o pulverizare. Probele de hârtie vor fi întotdeauna cea mai bună opțiune, deoarece aroma originală a parfumului nu este modificată, singurul dezavantaj este că nu pot emula căldura generată de piele.

Secretul mirosului neutru

Fără îndoială, acest sfat este cel mai important pe care îl poți aplica. Este clar că va trebui să miroși fiecare aromă, cheia este ca după fiecare să îți neutralizezi din nou mirosul, astfel încât să nu devină saturat și confuz. Cum se realizează acest lucru? În multe locuri se oferă mirosul de cafea, ceea ce nu este rău, dar conform experienței, aroma pielii tale este mult mai bună.

Procesul ar fi după cum urmează: miroase o hârtie cu parfumul, apoi partea din spate a mâinii (pentru a neutraliza) și repetă operația. Câte parfumuri sunt recomandate să miroși? Nu există o regulă specifică, dar sunt recomandate maximum zece opțiuni.

Cum trebuie aplicat pe piele?

Odată ce ai mirosit toate opțiunile, este timpul să treci la o selecție mai specifică. Experții recomandă să aplici un singur parfum pe piele, însă poți aplica două până la trei. Două pe partea de sus a antebrațelor și una pe cea din spate a mâinii, lăsând-o pe cealaltă liberă ca parfum neutru. În acest fel vei percepe și cât durează mirosul parfumului.

Pe de altă parte, dacă nu ai suficient timp pentru a aștepta câteva ore pentru a simți nota finală a parfumului, este recomandat să aștepți măcar o oră. În acest fel vei putea percepe primele două note (note de vârf și mijloc) și îți poți face o idee bună despre dezvoltarea și evoluția aromei.

Alegerea parfumului

Mai rămâne doar să faci alegerea finală. Este important să nu te grăbești să selectezi un parfum, căci acesta este un proces căruia trebuie să-i dedici timp și, dacă crezi că este necesar, să testezi alte parfumuri până când ajungi la decizia finală. Dacă ești în căutarea unei inspirații, ia în considerare care sunt parfumurile pentru bărbați care le plac cel mai mult femeilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.