Cum ar trebui sa fie un preot?

Atunci cand vine vorba de credinta, de biserica si de preoti, se vor isca de discutii contradictorii intotdeauna. Fiecare are o parere diferite cu privire la credinta, fiecare are o religie diferite si credere cu “tarie” ca a sa credinta este ca adevarata, motiv pentru care nu prea are rost sa te contraziti pe subiectul asta, nu vei face decat sa pierzi timpul aiurea. Intotdeauna am evitat discutii pe acest subiect, pur si simplu nu am chef sa ma cert cu cineva care are o parere diferite fata de a mea, nu are rost sa intru in astfel de discutii pentru ca fiecare isi pastreaza parerea si nu voi face nimic contructiv, doar ma voi certa cu persoana respectiva, totul fara rost.

In general, aceste certuri apar din cauza preotilor care nu sunt tocmai un exemplu pentru noi, motiv pentru care cei mai multi aleg sa nu mai calce pe la biserica. Vedem prea des preoti cu masini scumpe, case mari, preoti care traiesc mult mai bine decat majoritatea dintre noi si eu totusi vorbesc de modestie si chestii de genul, asta doar atunci cand sunt in biserica si trebuie sa tina o predica buna, pe care sa o asculte toti cu drag.

Sigur stiti astfel de persoane, sunt atat de multe exemple incat e cam greu sa nu recunosti ca asa e. Cu siguranta sunt si preoti adevarati, care ajuta oamenii la greu, care nu iti ia o gramada de bani pentru o mica slujba. Din pacate cam des intalnim astfel de preoti, ar trebui sa fie mai multi, sa vada toata lumea ca exista si preoti adevarati.

De la o vreme am inceput sa o las mai usor cu biserica, in sensul ca ma duc mai rar si incerc sa evit anumite idei pe care le “promoveaza”. Ce pot sa spun, e problema mare si cu biserica, in sensul ca nu putem sti adevarul doar asa, daca citesti cate ceva despre asta sau daca auzi 1-2 povesti pe subiectul acest. Sigur aveti prieteni sau rude care se duc foarte des la biserica, care sunt convisi ca cea ce fac este bine. Incercati numai sa le spuneti altceva, sa vedeti cum treaba devine grava si dupa asta o sa va priveasca cu alti ochi.

Nu prea imi place sa vorbesc despre acest subiect, pentru ca fiecare are pareri diferite si nu prea imi place sa imi exprim parerile fata de altii, pentru ca nu ma intereseaza ce cred altii, ma intereseaza doar ce cred eu, pentru ca asta e cel mai important pentru mine.

Acesta este un subiect sensibil, trebuie sa fii foarte informat pentru a putea vorbi despre asa ceva pentru a putea oferi informatii folositoare, nu doar cea ce ai auzit de la prieteni, dar cel mai bine ar fi ca fiecare sa-si urmeze propria credinta pentru ca asta conteaza mult.

Apropo de asta, cei care vreti sa vedeti cam cat costa vestmintele bisericesti puteti consulta urmatorul site, unde aveti disponibile mai multe produse din aceasta categorie: www.vesmintebisericesti.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.