Cum iti dezvolti masa musculara?

In ultima perioada sunt multe persoane care s-au apucat sa faca mai mult sport pentru a-si dezvolta masa musculara. Salile de fitness sunt pline umeori si tot mai multa lume de apuca de culturism, chiar daca este un sport greu si ai nevoie de foarte multa munca pentru a reusit sa faci ceva cu asta. Cei drept, unii se lasa imediat de sala dupa ce apuca sa faca cateva luni si vad cat de greu este sa iti dezvolti masa musculara asa cum vrei tu, cat de mult timp trebuie sa pierzi in sala si ce regim trebuie sa tii.

Pentru a putea faca performanta in acest sport trebuie sa ai o dieta echilibrata, sa mananci doar cea ce este bun si sa eviti produsele care nu sunt naturale, altfel vei avea de suferi si iti va fi foarte greu sa faci ceva cu acest sport. Cei care se apuca de sala ar trebui sa se informeze mai bine despre cea ce trebuie sa faca pentru a-si dezvolta masa musculara asa cum trebuie. O multime de tineri se duc la sala fara macar sa stie ce exercitii trebuie sa faca si daca le fac corect. Este bine daca ai un prieten sau o ruda care sa te ajute in sala, sa iti explice ce trebuie sa faci pentru o  crestere masa musculara cat mai frumoasa si naturala.

Dupa o anumita perioada vei avea nevoie de suplimente nutritive care sa te ajute sa cresti in continuare, pentru ca masa musculara nu se poate dezvolta natural tot timpul, vei ajunge intr-un punct in care vei stagna si nu vei mai reusit sa te dezvolti daca nu ai grija de alimentatia ta si daca nu foloseste anumite suplimente nutritive. Sunt foarte multe persoane care sunt sceptice in privinta acestui lucru, spunand ca daca iei astfel de suplimente vei creste in masa musculara fara sa ai forta sau iti va afecta grav sanatatea ta. Este partial corect, dar daca stii ce suplimente sa-ti cumperi, ce cantitate sa consumi si cat de mult sport sa faca in timp ce le consumi, nu ar trebui sa ai probleme.

O mare greseala o fac cei care consuma astfel de suplimente inca din primele luni de sala. Cel mai bine ar fi sa te apuci de acest sport fara sa iei astfel de suplimente, asta pana cand vei observa ca masa ta musculara nu mai creste. In acel moment te poti gandi sa iti cumperi astfel de produse care te vor ajuta.

Ar fi recomandat sa consulti un medic inainte de a-ti cumpara astfel de produse, pentru a sti cum va reactiona organismul tau, lucru care este foarte important si multi nu il fac.

In concluzie, daca vrei sa faci sport pentru a-ti dezvolta masa musculara, ar fi de recomandat sa incepi natural, fara sa iei nici un fel de suplimente. Dupa cativa ani de sala poti sa te gandesti la suplimente nutritive, asa ar fi cel mai bine.

Eu am prieteni de la care am invatat aceste lucruri si chiar daca nu fac sala, ii aud vorbind despre acest sport si fara sa vreau, retin si eu aceste lucruri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.