Cum sa ai un CV de succes

Deoarece concurenta este acerba pe piata muncii, este primordial sa avem un CV bun, de succes in momenul in care ne cautam un job. Un CV reprezinta cartea ta de vizita spre un nou loc de munca. Specialistii sustin ca este important pe ce punem accentul in functie de pozitia pentru care aplicam. Experienta in ordine cronologica sau locurile de munca relevante sunt cateva din regulile pe care trebuie sa le respectam in redactarea unui CV.

Cuvinte cheie.  Foloseste cuvinte cheie in redactarea unui CV. Numeroase candidaturi sunt generate de roboti si clasate in baze de date pe site-urile de locuri de munca online. Pentru a ajunge la recrutorul vizat, CV-ul tau trebuie sa contina cuvinte cheie care vor fi selectionate mai apoi de acesti roboti. Aceste cuvinte cheie trebuie sa fie in raport cu postul dorit si sa fie in stransa legatura cu competentele tale, diplomele sau sectorul tau de activitate. Astfel, daca aceste cuvinte cheie sunt pertinente, CV-ul tau va trece cu succes de triajul robotilor si va ajunge la recrutori.

Net, clar si precis. A fi sintetic trebuie sa fie unul din principalele tale atuuri. CV-ul tau trebuie sa fie usor de citit de catre recrutori. Drept consecinta, rubrica Contact trebuie sa se regaseasca la inceputul CV-ului si sa nu contina informatii superficiale.

Numeste-ti atuurile. Trebuie sa faci un rezumat al atuurilor tale. Trebuie sa le mentionezi in CV, trebuie sa mentionezi toate informatiile care te pun in valoare si care sunt pertinente vis-a-vis de oferta de munca pentru care aplici. Trebuie sa mentionezi daca te pricepi sa lucrezi la calculator, daca cunosti limbi straine si cate si calitatile personale pe care le detii – empatie, loialitate, entuziasm, etc.

Cifre…mentionarea reusitelor profesionale va fi considerat un adevarat plus. Este indispensabil sa iti mentionezi pe CV reusitele profesionale, acest lucru ii va permite recrutorului sa stabileasca daca ii vei fi sau nu util. Ideal ar fi ca reusitele tale sa fie cifre, cifre de afaceri, reducerea costurilor sau productivitate.

Foloseste un limbaj similar cu cel al companiei. Cu alte cuvinte, alcatuieste un CV specific industriei in care activezi. Persoanele care isi cauta un loc de munca ar trebui sa studieze cu atentie site-ul companiei inainte sa aplice. CV-ul trebuie scris in aceeasi limba cu a companiei.

Informatii relevante cu privire la educatie. Trebuie sa incluzi doar numele facultatii si anul absolvirii, nu trebuie sa treci chiar toate cursurile la care ai participat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.