Cum sa faci economie la caldura pe timpul iernii

Sezonul rece vine inevitabil cu cheltuieli mari la intretinere. Iarna costurile urca ametitor insa, din fericire, exista o serie de metode cu ajutorul carora putem face economii semnificative. Unele solutii presupun anumite investitii in timp ce altele presupun o simpla schimbare a stilului de viata.

Unul din principalele motive pentru care facturile la caldura explodeaza este ca nu te pregatesti in mod corespunzator din timp. Iata cateva sfaturi de luat in considerare pentru a face economie la caldura pe timpul iernii.

Daca nu esti acasa, redu temperatura. Cu siguranta o buna parte din zi ti-o petreci la serviciu. Prin urmare, nu are niciun rost sa lasi caldura pornita ca si cum ai fi acasa. Nu este adevarat ca daca reincalzesti o locuinta racita vei plati mult mai mult ca atunci cand lasi caldura pornita la un nivel potrivit. Studii efectuate in acest sens arata ca acesta conceptie este total gresita.

Incalzeste toate camerele din casa. Specialistii ne recomanda sa incalzim si camerele pe care, dintr-un motiv sau altul, nu le folosim. Asta deoarece se va pierde caldura prin spatele camerei incalzite, folosite cu alte cuvinte iar caloriferele din aceasta camera vor functiona intr-un ritm mai alert deoarece trebuie sa meninta temperatura constanta.

Aparatura potrivita te ajuta sa economisesti. Aparatele electrice concepute sa furnizeze caldura si nu numai trebuie sa apartina clasei energetice A, pentru a beneficia de un consum redus. Majoritatea din aparatele noi dispun de optiunea de a fi utilizate pe modul economic. Un boiler performant de exemplu care are capacitatea de a pastra apa calda mai multe vreme poate duce la o recuperare a caldurii cu pana la 18%.

Alege centrala termica potrivita. Viessmann Vitodens 100 reprezinta optiunea ideala pentru a inlocui cazanul vechi. Aceasta centrala termica este dotata cu o pompa eficienta si extrem de economica. Exista pe piata o multime de centrale termice vitodens extrem de eficiente si economice. Exista centrale termice vitodens incadrate in clasa de eficienta A. Viessmann Vitodens 100 este recomandat pentru constructiile noi si nu numai, si pentru modernizari. Pretul centralelor Vitodesns este unul extrem de atractiv.

In plus, centrala termica trebuie setata in functie de temperaturile de afara. In perioadele de iarna mai blanda iti recomandam sa setezi centrala termica pentru o temperatura exterioara mai mare. Fiecare grad in parte te va ajuta sa economisesti pana la 5% din costurile pentru caldura conform principalilor producatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.