Cum sa faci un newsletter pentru blogul tau?

Crearea unui newsletter pentru blog reprezinta o modalitate de comunicare indispensabila. Trimiterea unui newsletter nu are un scop pur comercial ci reprezinta mult mai mult decat atat. Inainte de a te gandi sa faci un newsletter pentru blogul tau, cel mai bine ar fi sa afli de ce un newsletter este atat de important pentru blogul tau.

Deci de ce un newsletter este atat de important pentru blogul tau? Ai impresia ca dupa ce scrii un articol pe blogul tau personal tebuie sa tii degetele incrucisate pentru ca cineva sa « cada din cer » si sa iti citeasca articolul? Mai ales atunci cand blogul este la inceput?

Vrei sa mizezi mai mult pe retelele sociale sau pe SEO? Trebuie sa stii ca si newsletterul poate sa devina un aliat de pret atunci cand vrei sa ai mai multi cititori sau fani. In plus, este simplu, pro si… gratuit.

Deci daca ai un blog si nimeni nu il citeste sau daca vrei sa ai mai multi cititori si nu stii de unde sa incepi, un newsletter iti poate veni in ajutor.

Crearea unui newsletter eficient in cinci lectii.

Incearca sa iti pui cele mai potrivite intrebari.

Mai intai, ar trebui sa te gandesti la publicul tau tinta, adica la cititorii tai. Care le sunt asteptarile sau dorintele? Apoi care este cel mai bun moment de difzat sau care este cea mai buna frecventa? Trebuie sa gasesti cele mai bune solutii in acest caz.

Redactarea newsletterului in cateva cuvinte.

Inainte de a te gandi la redactarea unui newsletter, trebuie sa te gandesti la numele blogului tau care se va afisa atunci cand se primeste un e-mail. De ce sa nu adaugi numele tau? In acest fel te vei apropia si mai mult de cei care citesc acest newletter.

Este foarte important sa fii cat mai creativ din prima secunda. Trebuie sa trezesti curiozitatea si dorinta de a citi ceea ce trimiti. Adauga cuvinte cheie, exclusivitati, o senzatie de urgenta… de asemenea, continutul sau ar trebui sa fie cat mai aerisit si mai dinamic. Poti povesti ceva, sa spui un banc, sa vorbesti despre o experienta personala….

Inscrierea trebuie sa fie cat mai usoara.

In doua clickuri, persoanele care te citesc ar trebui sa fie inscrise la newsletter. Daca este prea greu, multe persoane vor renunta cu siguranta.

Ai nevoie de un continut pertinent si de un mesaj de bun venit. Cei care te citesc adora sa se simta rasfatati. Un mesaj de bun venit personalizat si un cadou de ce nu, ii poate fideliza.

2 platforme simple de folosit.

MailChimp este o platforma foarte simpla de folosit, cu o multime de facilitati si cu totul oferit gratuit.

Mail Jet este o platforma foarte populara. Este usor si rapid de utilizat chiar daca unele servicii trebuie sa fie platite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.