Cum sa iti faci un CV de succes

CV-ul tau reprezinta poarta de intrare pe piata muncii. CV-ul este cel care te ajuta sa obtii interviuri de angajare si iti permite sa te prezinti intr-o maniera succinta. Chiar daca toti stim in mare parte sa redactam un Curriculum Vitae, este recomandat sa mai citim din cand in cand sfaturi si trucuri cu privire la redactarea acestuia pentru a fi in pas cu ultimele cerinte. Un CV trebuie sa fie personalizat. Urmeaza sfaturile de mai jos si CV-ul tau va fi cu siguranta remarcat.

Trebuie sa ai un CV clar si concis la prima vedere. Recrutorii au adesea doar cateva minute la dispozitie pentru a lectura un CV. Prin urmare, CV-ul tau trebuie sa iasa in evidenta. Alege o punere in pagina aerata, un continut sintetizat: regrupeaza experientele similare in acelasi loc si asigura-te de faptul ca CV-ul tau este clar si concis, fara detalii inutile.

Cu poza sau fara poza? Poza este utila dar nu indispensabila. Poza confera un aspect mai uman CV-ului tau si ii ajuta pe recrutori sa te vizualizeze. In cazul in care alegi ca CV-ul tau sa contina o poza asigura-te de faptul ca aceasta este sobra si profesionista. Decorul de vacanta este de evitat. Fara sa cazi in cealalta extrema alegand o poza de buletin sau de pasaport.

Precizie cu privire la experientele trecute. Pentru recrutori este interesant sa stie sectorul si eventual cifra de afaceri a firmelor sau companiilor pentru care ai lucrat in trecut. Un fapt ce demonstreaza interesul si implicarea ta vis-a-vis de fostii tai angajatori. Detalii, date, cifre…iata principalele elemente care iti vor face CV-ul mai interesant in ochii recrutorului.

De evitat listarea calitatilor. Calitatile si competentele tale sunt mentionate in scrisoarea de intentie iar trasaturile de personalitate vor fi evaluate in cadrul interviului.

Rubrica ”Diverse”. Aceasta rubrica va fi completata doar daca continutul sau ofera indicii cu privire la personalitatea ta si te diferentiaza de ceilalti candidati. De evitat insiruirea unor hobby-uri precum lectura, filmele, existente de obicei pe fiecare CV in parte.

Cuvintele cheie. Optimizeaza timpul petrecut de recrutor citind CV-ul tau atragand atentia asupra lucrurilor esentiale, asupra experientei tale. Pentru asta foloseste cuvintele cheie.

Originalitate : da dar cu moderatie. CV-ul tau trebuie adaptat sectorului de activitate in care doresti sa activezi. In majoritatea domeniilor, un CV sobru cu cateva note de culoare reprezinta varianta ideala.

In plus, publicarea CV-ului pe retelele sociale profesionale precum Linkedin sau Viadeo iti sporeste sansele de a gasi jobul cautat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.