Cum se deosebesc invertoarele de sudură de cele tradiționale

Dacă ești pasionat de bricolaj sau dacă pur și simplu îți place să sudezi și pe deasupra mai deții și calificarea profesională, cu siguranță că ai nevoie de cele mai bune echipamente pentru a-ți duce lucrul la bun sfârșit.

Având în vedere evoluția tehnologică din ultimii ani, piața de specialitate s-a extins, iar producătorii oferă tot mai multe soluții inovatoare. Din categoria celor mai căutate aparate de sudură la ora actuală fac parte invertoarele de sudură.

Ce este un invertor de sudură

Invertorul este un dispozitiv electric ce permite transformarea curentului continuu în curent alternativ și invers. De altfel, invertoarele se numără printre cele mai moderne surse de curent pentru sudare datorită beneficiilor multiple printre care se numără (consum redus de material, randament ridicat, o mare stabilitate, reglarea parametrilor de sudare prin intermediul calculatorului ș.a.m.d). De asemenea, invertorul de sudură poate fi conectat cu sisteme computerizate, robotizate, automatizate.

Ce beneficii aduce utilizarea unui aparat de sudură invertor

Un aparat de sudură cu invertor are mai multe avantaje în comparație cu aparatele de sudură tradiționale. Decizia de cumpărare a unui produs poate fi influențată de numeroasele avantaje pe care le obține utilizatorul, în urma achiziționării. Iată care sunt principalele beneficii pe care un invertor de sudură profesional le poate oferi:

 • Poate funcționa atât pe curent continuu, cât și pe curent alternativ;
 • Poate fi alimentat cu energie electrică la prize convenționale casnice;
 • Este versatil, altfel spus, poate lucra cu orice tip de electrod (bazici, rutilci, inox, fontă);
 • Asigură o topire puternică și de calitate(mai ales în ceea ce privește sudarea cu electrozi bazici);
 • Are un consum foarte redus de energie, deci este economic;
 • Efectuează sudura cu rezultate foarte bune;
 • Are o gamă variată de aplicații;
 • Oferă o amorsare și reamorsare excelentă.

Invertor de sudură profesional sau aparat de sudură tradițional?

În primă fază, diferențele dintre un model clasic și un aparat de sudură cu invertor se pot vedea la nivel de structură. Cu alte cuvinte, invertoarele de sudură utilizează componente electronice pe bază de silicon, în loc de transformatoare de cupru sau din aluminiu cum se întâmplă la dispozitivele clasice. Așadar, în comparație cu aparatele de sudură tradiționale, invertorul are dimensiuni reduse ceea ce facilitează manevrele de transport și de depozitare.

În afara beneficiilor menționate, decizia de cumpărare mai poate fi influențată și de către prețul produselor. Majoritatea utilizatorilor își doresc să achiziționeze un aparat de sudură care să aibă o calitate superioară și în același timp un preț convenabil.

Cele mai căutate aparate de sudură cu invertoare

În zilele noastre, aparatele de sudură acoperă toate necesitățile, iar pe piața de specialitate se pot găsi o multitudine de astfel de dispozitive, clasificate în funcție de gradul de profesionalism. Unul dintre magazinele de specialitate care are o gamă variată de astfel de echipamente este DeTop. Vizitând website-ul scule.detop.ro, puteți achiziționa în funcție de nevoile dumneavoastră oricare dintre următoarele dispozitive de acest gen:

 • Aparate de sudură de tip invertor;
 • Aparate de sudură MIG-MAG;
 • Aparate de sudură în puncte;
 • Aparate de sudură TIG;
 • Aparate de sudură de tip transformator;
 • Aparate de sudură de tip redresor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.