Cum se usucă firul de păr

Aceasta este o întrebare pe care adesea ne-o adresăm, sperând să alegem varianta cea mai bună, variant care să ne protejeze cât mai mult firul de păr, mai ales când acesta este vopsit.

Specialiștii recomandă să se aplice întotdeauna un balsam pe păr, chiar dacă uneori ne este teamă că firul de păr devine moale și că nu va rezista niciun fel de aranjare a acestuia, însă balsamul are o putere de acoperire foarte bună și protejează foarte bine dacă vrem să îl uscăm cu feonul sau vrem să utilizăm o perie pentru coafat. Chiar și cu balsam, tot este recomandat să se utilizeze un spray pentru acțiune termică deoarece acesta protejează foarte bine, se aplică pe părul umed, se ia șuvită cu șuvită și se aplică, așa încât să nu se scape nicio porțiune neacoperită, apoi se periază de la cap spre capătul firului de păr, așa încât să ne asigurăm că toată suprafața firului a fost acoperită de această soluție.

Pentru uscare se recomandă ca firul de păr să se șteargă cun un prosop și nu să se frece prea tare ca să se deterioreze și apoi să se aplice prosoape de hârtie așa încât acestea să absoarbă apa și să nu bruscheze firul de păr, și apoi se aplică soluție pentru protecție termică, apoi spray pentru uscare rapidă, care ne ajută pentru a nu utiliza feonul prea mult timp, tratamentul termic să dureze cât mai puțin timp. În locul prosopului de poate folosi un material de bumbac, de pildă o cămașă mai veche, pe care nu o mai purtăm și care ar reprezenta un material foarte prietenos pentru părul nostru.

Atunci când utilizăm un feon trebuie să nu uitam că acesta are si un buton de răcit, ceea ce nu este întâmplător, deoarece acea funcție este chiar utilă, deoarece neașteptând să se răcească în mod natural, îl protejăm mai bine.

Uscarea firului de păr peste noapte este extrem de benefică pentru păr deoarece acesta ar se va usca natural, fără să mai utilizați căldură, vă puteți culca cu el umed, iar pentru părul drept, acest tip de uscare este extrem de util deoarece părul capătă volum iar șuvițele se desfac în mod natural, nu stau lipite.

O dată pe săptămână, totuși, este recomandată o mască pentru păr deoarece aceasta împiedică deterioararea acestuia, de exemplu se recomandă să se utilizeze masca Stapiz cu ulei de argan pentru hidratare iar pentru senzația de păr sănătos, un ulei uscat dă strălucire acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.