Cum te incalzesti iarna asta?

In momentul in care temperaturile de afara scad, abia asteptam sa ajungem acasa, la caldura. Pentru asta, trebuie sa alegem un sistem de incalzire adaptat casei noastre care combina confortul termic si economia de energie. Incalzirea casei se poate dovedi costisitoare. Intr-o locuinta de dimensiuni medii, incalzirea reprezinta 65% din consum si 55% din factura de energie. De aceea, trebuie sa te asiguri de faptul ca alegi cel mai adaptat sistem de incalzire.

Incalzirea pe lemne. Este, in ziua de azi, una din cele mai scumpe energii de pe piata. In cazul in care alegi incalzirea pe lemne vei avea nevoie si de o centrala. Centrala pe lemne reprezinta prima alegere pentru persoanele care inca nu au acces la gaz dar si o solutie potrivita pentru incalzirea alernativa moderna, ecologica si mai practica la soba cu lemne.

Incalzirea pe gaz. Aceasta energie ofera confort si economii. Beneficiaza azi de un excelent raport calitate/pret in ciuda cresterii anuale a pretului la gaz. Este un mod de incalzire eficient, centralele sunt din ce in ce mai eficiente si mai performante si nu mai consuma atat de multa energie ca modelele vechi.

Alegerea unei centrale termice reprezinta o investitie deosebit de importata, atat in ceea ce priveste costurile de investitie cat si in ceea ce priveste costurile de intretinere si nivelul de confort creat. Trebuie sa tii cont de faptul ca nu in toate locuintele se poate instala aceeasi tip de centrala termica. Centrala termica reprezinta cea mai buna alegere pentru un grad de confort sporit – se poate porni caldura ori de cate ori ne dorim acest lucru. Alegand centrale pe gaz vei obtine un randament superior. In plus, centrale termice pe gaz se preteaza oricarui tip de istalatie de incalzire – in pardoseala sau panouri radiante – sunt foarte usor de folosit si duc la economii de combustibil.

In alegerea sistemului de incalzire potrivit mai ai o optiune, centrale termice cu condensare. Alegand centrale termice pe gaz in condensare vei beneficia de un grad de eficienta ridicat dar si de un consum redus. Asta deoarece in cazul unei centrale termice cu condensare se poate obtine un consum cu 25-30% sub cel al unei centrale traditionale. In plus, durata de viata a unei astfel de centrale este mai mare, producatorii propun o durata de viata de 15 ani, fata de 10 ani cu cat vine o centrala conventionala. Pretul unei astfel de centrale este atractiv si centrala este foarte usor de folosit.

Cu siguranta poti sa gasesti centrale termice pe gaz in condensare la preturi uimitoare de mici, daca stii unde sa cauti magazinele potrivite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.