Cum te inspiri atunci cand faci afaceri?

Daca si tu ca multi altii te intrebi cum sa reusesti in afaceri inseamna ca vrei sa te afirmi si sa afli cheia succesului. Iti doresti sa atingi succesul profesional. Tu, ca om de afaceri, sau ca viitor om de afaceri te poti inspira din povestile de succes ale unor companii sau oameni de renume. Un astfel de exemplu este Gabriel Comanescu, despre care puteti gasi delatii aici. Gabriel Valentin Comanescu se afla in top 10 al celor mai bogati oameni din Romania. Este fondatorul GSP, Grup Servicii Petroliere si are o avere estimata la peste 500 de milioane de euro. Una din afacerile sale de succes – platformele petroliere de foraj marin.

Daca iti doresti si tu sa fii bogat asemenea lui Gabriel Comanescu trebuie sa depui multe eforturi pentru a reusi in afaceri, pentru a deveni cunoscut si, implicit, bogat. Cu totii avem nevoie de un mentor care sa ne ajute si sa ne inspire. De unul sau de mai multi chiar. De persoane capabile sa ne ajute si sa ne ghideze atat in viata personala cat si in viata profesionala. Pentru a reusi in afaceri trebuie sa fii format si pregatit.

Daca iti doresti sa fii performant trebuie sa te implici, sa te dedici trup si suflet acestei formari. Si asta ascultandu-i pe oamenii care sunt un exemplu pentru tine, urmandu-le sfaturile, cerandu-le ajutorul.

Inainte de toate, ai nevoie sa stii pentru a reusi. Si de experienta. Iar experienta se dobandeste alaturi de o persoana care a reusit deja intr-un domeniu, se bucura deja de succesul la care tu doar visezi. Pentru a reusi in afaceri trebuie sa ramai motivat, calm si optimist, oricare ar fi climatul in care evoluezi. Crize, esecuri, stres, vei avea cu siguranta parte de ele…toti antreprenorii cunoscuti au trecut prin asta. Insa nu s-au dat batuti, nu s-au lasat demoralizati. Chiar dn contra, au invatat din greselile lor.

Un lucru care i-a ajutat sa dezvolte cea mai importanta arma in ceea ce priveste reusita in afaceri, anticiparea. Aceste persoane sunt capabile – si vei vedea ca daca depui eforturile necesare vei deveni si tu –  sa anticipeze fluctuatiile pietei in care evolueaza. Sa faca schimbari si sa se adapteze cand situatia o cere.

Sa te lansezi in afaceri este un pariu deosebit de indraznet dar si o aventura fascinanta totodata. Oricare ar fi domeniul de activitate ales trebuie sa stii ca succesul afacerii tale depinde de cateva ingrediente esentiale: pasiune, perseverenta, strategie, motivatie si inovatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.