Cum te poate ajuta terapia strategica?

Pana in anii ’50, scolile de psihoterapie erau de parere ca problemele de sanatate mentala sunt rezultatul unei patologii individuale.

Dar Scoala Palo Alto a venit cu o abordare mai moderna si a propus rezolvarea problemelor sau a suferintelor prin metode, tehnici sau strategii paradoxale, prin o abordare cu 180 de grade diferita.

Cum te poate ajuta deci terapia strategica? Terapia strategica este cea care vine cu solutii eficiente in cazul unor suferinte intense. Psihoterapeutul te va ajuta in cazul in care suferi de un nivel foarte important de stres sau foarte ridicat. Sau in cazul unor frici recurente, a unor dificultati relationale prin terapie de cuplu, a unor conflicte profesionale, in cazul in care esti foarte timid… dar asta nu este totul terapia sttategica poate sa fie de mare ajutor si in cazul in care suferi de anxietate, de angoase, de depresie, de probleme alimentare, socuri traumatice, de fobii sau bufeuri.

In cadrul terapiei de cuplu, psihoterapeutul te va ajuta sa iti ameliorezi relatia cu parternerul, terpia strategica fiind foarte indicata in cazul relatiei de cuplu. Terapia de cuplu te va ajuta astfel sa te indrepti inspre o intelegere mai profunda a felului in care relatia de cuplu functioneaza si sa ajungi din nou la relatia armonioasa de la inceput.

Terapia strategica este terapia care vizeaza eliminarea disparitiei surselor problemelor. Permite familiei sau pacientilor sa recunoasca foarte repede contextul in care apar problemele, in care invata sa le stapaneasca si/sau sa actioneze foarte repede sau foarte eficient de indata ce acestea isi fac aparitia.

Psihoterapeutul va folosi in acest caz solutii sau tehnici care permit pacientilor sa avanseze. O terapie deci in cadrul careia specialistul va intelege concret natura problemelor, dar in care va intelege si emotiile, gandurile si identitatea pacientilor.

Terapia strategica te va ajuta sa gasesti cele mai eficiente si cele mai concrete solutii pentru ca situatia ta sa se amelioreze in mod considerabil. Te va ajuta sa preiei din nou controlul asupra vietii tale, sa modifici in bine felul in care actionezi si in care interactionezi cu cei din jur. Vei putea sa vorbesti liber despre problemele tale, sa te exprimi in voie, vei fi o persoana mai echilibrata, vei reusi sa ai o viata de cuplu reusita si o familie normala.

In plus, vei fi tratat ca si o persoana care sufera din cauza unei insatisfactii sau a unei probleme, nu ca un individ cu probleme patologice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.