Datorita rafturilor paleti manipularea marfurilor se face mecanizat

Cu siguranta ca Marin Preda avea dreptate cand atragea atentia asupra faptului ca timpul nu mai are rabdare cu omul. In era digitalizata totul este pe repede inainte. Omul aproape ca isi cronometreaza totul, iar penuria de timp ii ascute inventivitatea.
De pilda ce ar face muncitorii dintr-o fabrica de cuie sa duca cu mainile cutiile destul de grele pana la rafturi paleti sa le aseze manul pe rafturi si sa le incarce in masinile venite sa preia marfa la fel.
In trecut erau scosi din productie anumiti oameni fiind folositi la incarcat-descarcat marfa, acum, masinile si echipamnetele performante de productie au nevoie de asistenta permanenta din partea omului.
Motostivuitoarele inlocuiesc eforturile oamenilor depuse pentru manipularea produselor multe si grele si este mult mai bine asa.
Demult a planuit omul sa puna masinile sa munceasca in locul sau.
Cat de greu ar fi la incarcatul manual al sutelor de baxuri de zahar, de ulei, de malai, faina si sticle de otet din depozite si la descarcarea lor cu carca!
Organismul unui manipulant marfa s-ar resimti si acesti lucratori in mod sigur s-ar imbolnavi, desi nu ar simti imediat cat rau le face ridicarea zilnica a greutatilor. Pana si un sportiv care participa la concursuri de haltere mai ia pauze si face incalzire inainte de efortul propriu-zis ca sa nu-i cedeze mijlocul.
Utilajele de transfer marfuri nu ar putea sa functioneze la parametri optimi fara rafturi paleti, iar cuplul: rafturi paleti-motostivuitor a fost gandit pentru:
-protejarea fortei de munca antrenate in serviciul manipularii marfurilor grele. Un angajator nu are dreptul sa puna un salariat sa ridice non stop greutati pana se trezeste cu afectiuni grave ale coloanei, dureri de spate si de mijloc. Efortul care depaseste capacitatea de rezistenta a organismului are consecinte dramatice asupra omului, mai ales ca este depus aproape zilnic. Sa zicem ca un sportiv care ridica greutati incearca sa isi depaseasca limitele in cadrul competitiilor importante, dar cand nu existau utilaje si rafturi paleti, un om ridica zilnic sute de tone. Continuand rationamentul, sportivul foloseste un brau, isi ia masuri de precautie, in timp ce salariatii din trecut nu se gandeau la asta.
-reducerea cheltuielilor salariale, prin reducerea personalului implicat in manipularea marfurilor.
Reprezentantii magazinului Storeexpert.ro, care se ocupa de consiliere, cu siguranta ca ajuta utilizatorii rafturilor port- paleti sa organizeze ultraeficient depozitele si sa le si securizeze prin urmatoarele masuri:
-lipirea de etichete in fiecare zona cu tipul de produse aflate pe paleti si greutatea acestora. Sunt cazuri in care cutiile din carton sunt inchise si pentru a se merge la sigur este necesara etichetarea zonelor.
-lipirea de etichete si atentionarea verbala a celor care lucreaza la depozite despre greutatea pe care o suporta rafturile
-respectarea normelor de protectie a muncii in arealul respectiv
-montarea de camera de luat vederi performante in depozit.
Omul trebuie sa se bucure si sa profite de fiecare treapta de progress care contribuie decisiv la reducerea efortului fizic pe care il depune in desfasurarea activitatilor cotidiene. Profitati de existenta rafturilor paleti si a cuplului motostivuitori-rafturi port paleti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.