De ce ai nevoie de un instalator?

Tot avem nevoie de cate un instalator in anumite moment, mai devreme sau mai tarziu. La noi in tara nu prea se foloseste acest termen, nefiind o slujba la care se apeleaza foarte des. Se intampla asta din cauza banilor, multi nu isi permit sa cheme un specialist care sa le rezolve probleme si prefera sa faca asta singuri. Uneori, poate fi o alegere gresita, unele probleme fiind mai greu de rezolva, iar daca nu face asta un specialist, s-ar putea sa apara probleme nedorite si complicatii care ne vor costa mai mult. Cei drept, nimeni nu se gandeste la asta, toti vor sa rezolve probleme pe moment, atunci cand este cel mai important.

Un instalator priceput va sti tot timpul ce trebuie sa faci pentru a rezolva problema rapid si eficient, cea ce este cel mai important pentru noi. Nimeni nu isi doreste sa stea cu instalatorul ore intregi pana reuseste el sa rezolve ceva, totul trebuie sa fie rapid. Mai mare problema este atunci cand se strica ceva in miezul noptii sau cand este sarbatoare. Atunci este mai greu sa gasesti pe cineva care sa vina sa te ajute, atunci este bine sa cunosti un instalator nonstop care stii ca vine la tine oricand, chiar daca este noapte sau sarbatoare. Nu prea am patit sa am probleme in casa in moment mai dificile, ca cele prezentate mai sus, asa ca nu a fost nevoie sa apelez la nimeni.

Preturile unui instalator depind in general de priceperea lui. Oricum, cel mai bine este sa apelezi la cineva priceput, sa fii sigur ca cea ce face el va rezista o vreme si nu vor aparea probleme dupa scurt timp. Sunt multi instalatori cu experienta care stiu cum sa rezolve probleme rapid si sigur, fara alte complicatii si fara sa faca dezastru in casa. Eu zic ca oricine isi permite sa apelezi la un instalator, mai ales ca nu avem nevoie de ei tot timpul, doar in cazuri mai speciale. Pentru un pret mai bun, sunt anumite abonamente pe care le poti face la firme, care iti asigura si verificari periodice, iar atunci cand vei apela la cineva, tu vei fi primul la care va veni, avand abonament. Mi se pare o idee buna aceasta cu abonamentele, mai ales verificarile periodice care pot scoate la iveala anumite probleme care tu nici nu stiai. Este bine sa mai verifici instalatiile din casa cateodata, poti preveni o problema mai mare.

La centralele termice stiu ca se fac verificari o data la 2 ani parca, dar din cate am observat, sunt doar o formalitate, abia daca se uita la centrala pentru a vedea daca are ceva probleme, motiv pentru care este bine sa apelezi la cineva serios, care sa faca asta cu raspundere.

Cam atat am vrut sa va spun despre instalatori si necesitatea apelarii la ei, macar atunci cand ai ceva de rezolva la care nu te pricepi deloc si nu iti permiti sa improvizezi, fiind riscant de cele mai multe ori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.