De ce mi-as dori o motocicleta

Intotdeauna am fost atras de cei care au calatorit si calatoresc in toata lumea. Am vazut mai multe documentare despre oameni care s-au suit pe o bicicleta sau motocicleta si au pornit la drum, un drum lung de zeci de mii sau chiar sute de mii de kilometri. Daca va plan povestile de genul acesta, puteti sa citit cartea Vand Kilometri despre care am scris cateva articole si chiar am avut un concurs unde a fost ca premiu. Ce-a mai impresionanta poveste este acea a lui Mark Beaumont, care a facut o multime de kilometri pe bicicleta. In documentarul unde l-am vazut pe ciclist era vorba despre traversarea americii pe bicicleta, cea ce el a facut in aproape 9 luni pe zile si 21.050 kilometri, o distanta enorma de parcurs pe bicicleta.

Mi-as dori si eu sa pot face astfel de excursii, dar mai bine pe o motocicleta, ar fi mai putin obositor si mai interesant, dupa parerea mea. O calatorie ca a lui Mihai Barbu, cel care a scris cartea Vand Kilometri, ar fi una ideala si cred ca multi ar vrea asta. Sa calatoresti este cel mai frumos lucru din viata, dupa parerea mea. Daca ai putea sa ai o viata in care sa fii nevoit sa calatoresti sau sa ai libertatea sa te plimbi pe unde doresti, ar fi viata ideala pentru mine. Tot timpul mi-am dorit sa vad cat mai multe locuri noi. Daca as avea posibilitatea unei astfel de calatorii as incepe sa vizitez Romania, sunt multe locuri frumoase pe care nu le-am vazut, multe locuri de care nu am auzit si care merita vizitate, cu siguranta. Sunt sate de care nu prea se aude nicaieri, sate cu peisaje frumoase, situate in zone de munte unde natura isi arata adevarata “fata”.

In concluzie, motivul pentru care as dori sa am o motocicleta este acela de a calatori, sa pot calatori cu motocicleta. Oricum, pana la urma sper sa imi cumpar una, dar intr-un viitor putin mai indepartat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.