De ce sa faci operatie de blefaroplastia cu laser

Ochii sunt acele elemente de aspect al fetei cu cea mai mare mobilitate si expresivitate. Ochii sunt oglinda sufletului si cei care ne spun, cu adevarat varsta. De asemenea, ochii sunt aceia care atrag atentia atunci cand vorbim cu cineva, cand facem o cunostinta noua, cand seducem. Uneori o privire face cat o mie de cuvinte. Insa, cu cat imbatranim, pielea din jurul lor se lasa si cearcanele apar din ce in ce mai pregnante.

Asta va face ca vitalitatea ochilor sa se piarda si sa ne fie afectat intreg aspectul fetei. Femeile, in special, fac eforturi de-a lungul anilor pentru a pastra un aspect placut al ochilor. Incearca tot felul de tratamente cosmetice, evita soarele sau folosesc creme care mai de care mai scumpe. Insa, sunt momente cand niciuna din metodele de mai sus nu ne mai poate ajuta. Atunci putem trece prin mana specialistului si putem alege un alt nivel de corectare. In ziua de azi, se pot efectua proceduri chirurgicale care sa ne redea aspectul placut al priviri si sa reintinereasca pielea din jurul ochilor. Este vorba despre procedura numita blefaroplastie.

Exista doua tipuri de blefaroplastie: cea traditionala, in care este folosit bisturiul si cea cu laser, o interventie inovativa si cu foarte multe avantaje. O operatie de blefaroplastia cu laser este o procedura din ce in ce mai practicata si la noi in tara. De exemplu, la cabinetul medicului Gad Renert vin foarte multi pacienti cu probleme ale pleoapelor si alte aspecte neplacute. Prin blefaroplastia cu laser, pacientii obtin o rejuvenare a pleoapelor, indepartand pielea in exces si reducand chiar si inesteticele pungi de sub ochi.

Atunci cand se foloseste laserul nu se va folosi bisturiul pentru exiczia pielii. Se va folosi in schimb un laser special, chirurgical, ce are mai multe avantaje. Unul din acestea ar fi ca operatia va fi fara sangerare. Apoi trebuie sa stii ca procedura va fi efectuata mai repede si cu o precizie mai mare. Se va ajuge la aceasta procedura in momentul in care pielea pleoapelor este prea multa si nu se mai poate rezolva acest aspect prin tratamentul cu Botox (toxina botulinica).

Deci, cand poti apela la aceasta procedura? 1. Atunci cand pungile de sub ochi si umflaturile sunt mult prea evidente; 2. Pielea in exces, cearcanele si ridurile sunt foarte pregnante; 3. Exista o depigmentare sub ochi; 4. Ai un aspect de oboseala cronica. Blefaroplastia cu laser este recomandata, de obicei, pacientilor cu varsta de peste 35 de ani. Interventia se face in cabinetul medicului. Nu este nevoie decat de anestezie locala si operatia dureaza maxim 45 de minute.

Este o interventie nedureroasa pentru ca zona va fi perfect amortita. Chiar daca vei veni doar pentru a inlatura excesul de piele, in aceeasi procedura se vor corecta si alte aspecte cum ar fi excizarea grasimii care ingreuneaza pleoapa sau o parte din muschiul orbicular care de multe ori este responsabil pentru crearea unui fald gros si inestetic.

Cea mai buna veste este ca nu vei avea cicatrici. Sutura este invizibila si intradermica. Blefaroplastia este o operatie usor tolerata de aproape toti pacientii. Nu ai nevoie de recuperare mai mare de 6 zile si firele vor fi extrase dupa maxim 8 zile. Desigur, fiecare caz in parte este special si informatiile de mai sus sunt la modul general.

Insa, in mare parte, intreg procesul se desfasoara asa cum am descris. Nu vei avea dureri sau sangerari, ci dor o usoara inflamatie care este normala si se va retrage in cateva zile. Nu este ca celelalte proceduri unde riscurile sunt mai mari. Asta pentru ca laserul inchide si coaguleaza vasele de sange, complicatiile cu sangerari pe care le poate prezenta o blefaroplastie traditionala sunt reduse la minim.

De asemenea, laserul este o granatie a faptului ca nu vor exista infectii sau cicatrici. Cat despre rezultate, trebuie sa iti spunem ca vor fi mai mult decat spectaculoase. Vei avea aspectul dorit pentru mult timp si, in anumite cazuri si cu o intretinere perfecta, operatia va dura o viata intreaga. Daca doresti sa stii si tu mai multe despre blefaroplastia cu laser, despre indicatii si contraindicatii, sau orice alta infomatie, poti intra pe site-ul cabinetului medicului Gad Renert sau iti poti face o programare cat mai curand. Reda frumusetea ochilor tai!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.